JOŠ JEDNA TRUDNICA PRIMLJENA U KLINIČKI CENTAR NIŠ: Jedna i dalje u teškom stanju, ali stabilno!
Još jedna trudnica primljena u KC Niš, Foto: Printscreen

trudnica zaražena koronom

JOŠ JEDNA TRUDNICA PRIMLJENA U KLINIČKI CENTAR NIŠ: Jedna i dalje u teškom stanju, ali stabilno!

Treća trudnica koja je primljena u protekla 24 časa zbog problema sa disajnim organima hospitalizovana je na Klinici za pulmologiju i njeno stanje je takođe stabilno

Objavljeno:

Stanje dve trudnice stare 27 i 34 godine koje su bile pozitivne na koronu, od kojih je jedna na respiratoru, a duga na kiseoničkoj potpori, stabilno je, a u međuvremenu je na Kliniku za pulmologiju primljena i treća trudnica koja je takođe stabilno.

Trudnica stara 27 godine koja je najkritičnije je stabilno, zadovoljavajuće gasne razmene na respiratoru. Plod je u redu. Ona se stabilizovala, ali je i dalje na respiratoru. Pratimo stanje pa ćmo videti narednih dana - kaže prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Dodaje da je njeno stanje je i dalje teško, ali da ima "zadovoljavajću gasnu razmeni i zadovoljavajuću saturaciju što je ohrabrujuće".

Stabilno je i druga trudnica stara 34 godine koja je na Klinici za pulmologiju koja je na kiseoničnoj potpori i ne zahtevaja mehaničku ventilaciju - rekao je dr Janković.

Primljena i treća trudnica

Prema njegovim rečima treća trudnica koja je primljena u protekla 24 časa zbog problema sa disajnim organima hospitalizovana je na Klinici za pulmologiju i njeno stanje je takođe stabilno, ali još uvek nije poznato da li je pozitivna ili ne.

Ona je uzorkovana dva puta u Kuršumliji i po pristizanju rezultata znaće se da li je kovid pozitivna ili ne.

Podsetimo, trudnica stara 27 godina koja je na respiratoru je u sedmom mesecu trudnoće dok druga trudnica ima 34 godine u šestom je mesecu trudnoće i trenutno prima samo kiseonik.

Testiranjem je potvrđeno da su obe trudnice bile pozitivne na covid-19 ali su im poslednja dva PCR testa bila negativna.

Trudnica koja je na respiratoru je prebačena u intenzivnu negu GAK gde će biti pod nadzorom anesteziologa i ginekologa.

Ginekolozi će prateći trudnoću da odluče o daljim koracima vezanim za porođaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.