OBJAVLJENO: U ustanovama socijalne zaštite i domovima 65 zaraženih
Dom za stare / Ilustracija, Foto: profimedia

RASTE BROJ ZARAŽENIH

OBJAVLJENO: U ustanovama socijalne zaštite i domovima 65 zaraženih

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, ''Srem'' u Rumi, u Kragujevcu, u Službi Pomoć u kući beogradskog Gerontološkog centra, u Domu za mentalno ometena u razvoju u Tutinu

Objavljeno:

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaražena su 33 korisnika i 32 zaposlena, navodi resorno Ministarsvo i dodaje da je jedna od ustanova u kojima je prisustvo virusa potvrđeno i Gerontološki centar Beograd - Dom Bežanijska kosa.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, ''Srem'' u Rumi, u Kragujevcu, u Službi Pomoć u kući beogradskog Gerontološkog centra, u Domu za mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Prisutan je i u Dnevnom boravku ''Stari grad'' Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Kako navodi Ministarstvo, prisustvo virusa je potvrđeno i u Zavodu za smeštaj odraslih ''Male pčelice'', Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih Kulina i Centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru.

Takđe, i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu kao i Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu u odeljenjima Čukarica; Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

Virus je prisutan i u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta ''Dečje srce'', u Beogradu kao i u četiri doma za smeštaj odraslih i starijih ''Maš Green House'', Petrovaradin, "S.Nikola'', Negotin, ''Miljakovački vinogradi'' i ''Lipovački odmor''- Beograd; Ukupno je izlečeno 615 korisnika ustanova socijalne zaštite a zaposlenih u tim ustanovama 218.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, ''Stara pruga'', Umka i ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva ne pružaju uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo je zabranilo rad beogradskog Doma ''Nada''.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.