U DEČJOJ KOVID BOLNICI U NIŠU NA LEČENJU DESETORO DECE! Kod jednog potvrđena korona
Desetoro dece na lečenju, Foto: Beta / Saša Đorđević

STANJE NA JUGU

U DEČJOJ KOVID BOLNICI U NIŠU NA LEČENJU DESETORO DECE! Kod jednog potvrđena korona

Direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Miodrag Vrbić rekao je da se među hospitalizovanima nalaze pre svega stariji pacijenti

Objavljeno:

Tokom jučerašnnjeg dana u Kliničkom centru Niš tri osobe preminule su od posledica korona virusa, a na bolničko lečenje primljeno je još 28 pacijenata, tako da se u kovid bolnicama u Nišu od korona virusa sada leče 154 pacijenta, izjavio je pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević.

Prema njegovim rečima petoro pacijenata je u izuzetno teškom stanju i priključeni su na respirator.

"Na bolničkom lečenju, u dečjoj kovid bolnici je i desetoro dece, a kod jednog deteta potvrđen je korona virus. Sva deca su u stabilnom stanju i imaju blažu kliničku sliku", izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

Medju zaposlenima u KC Niš, dodao je Stanojević, zaraženo je ukupno 20 zdravstvenih radnika - 12 lekara i osam medicinskih sestara i tehničara.

Do danas je izlečeno, dodao je Stanojević, ukupno 127 zaposlenih zdravstvenih radnika.

"Klinički centar u Nišu ima trenutno dovoljno lekara i medicinskih sesta. Ukoliko se ukaže potreba imamo mogućnosti da angažujemo lekare i drugo medicinsko osoblje van Kliničkog centra", izjavio je Stanojević. ; On je kazao da je u ;dve kovid bolnice u Vranju ukupno 95 pacijenata, dok je jedan pacijent preminuo u protekla 24 časa.

Direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Miodrag Vrbić rekao je da se među hospitalizovanima nalaze pre svega stariji pacijenti, ali da ima i pacijenata od 30 do 40 godina koji su u jako teškom stanju i na respiratoru.

"Medju njima ima i onih pacijenata koji su bez hroničnih bolesti", izjavio je Vrbić.

Predstavnici KC Niš najavili su da će uskoro saopštiti podatak o ukupnom broju preminulih tokom "drugog pika" prvog talasa epidemije.

Kako je rečeno, podatak o ukupnom broju preminulih tokom epidemije korona virusa u Nišu upućen je republičkom Kriznom štabu i uprava KC će pokušati da za neku od narednih konferencija za medije obezbedi i taj podatak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.