VIRUS JE UŠAO I U DEČIJI DISPANZER U MAJDANPEKU: Kod 2 medicinska radnika potvrđena infekcija korona virusom
Dom zdravlja u Majdanpeku, Foto: Printscreen Youtube

UŽAS

VIRUS JE UŠAO I U DEČIJI DISPANZER U MAJDANPEKU: Kod 2 medicinska radnika potvrđena infekcija korona virusom

Pretpostavlja se da je virus u ovu zdravstvenu ustanovu ušao boravkom inficiranih medicinskih radnika u drugim gradskim sredinama u kojima su boravile privatno.

Objavljeno:

Pored jedne medicinske sestre u Dečijem dispanzeru majdanpečkog Doma zdravlja koja je zaražena korona virusom i trenutno se nalazi u Niškom kliničkom centru, sa temperaturom i zapaljenjem pluća uprkos negativnom rezultatu na brzom testu, u Niš je brebačena još jedna zaposlena, logoped u dečijem dispanzeru.

- Nakon brzog testa kome smo podvrgli sve zaposlene u Dečijem dispanzeru čiji su rezultati bili negativni, ipak su dve zaposlene radnice pokazivale težu kliničku sliku, visoku temperaturu i zapaljenje pluća pa su zbog toga prebačene u niški Klinički centar. Svi su izgledi da se radi o nepouzdanoj laboratorijskoj proveri na brzom testiranju. Budući da je za čitav region obezbeđeno ukupno 50 podloga za preciznije testiranje odnosno PCR test, našoj zdravstvenoj ustanovi je pripalo samo pet. Tako da je to osnovni razog što nismo u mogućnosti da na proveru u laboratoriju "Vatreno oko" Kiliničkog centra Srbije proverimo i ostale naše radnike koji su bili u kontaktu sa obolelim radnicama, njihove kontakte ali i sve ostale građane koji nam se javljaju sa kliničkom slikom na koronavirus, kako bi imali preciznu epidemiološku sliku - kaže direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, dr Dragan Fudulović.

foto: Zorana Jevtić

U Opštini Bor je prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar registrovano tri novozaražna. Tako da je ukupno devet građana Bora zaraženo korona visrusom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SD)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.