SITUACIJA U KRUPNJU KRITIČNA! Poplavljena su poljoprivredna imanja, meštani su poručili ovo! (VIDEO)
Poplave u Krupnju, Foto: Espreso.co.rs

UŽAS

SITUACIJA U KRUPNJU KRITIČNA! Poplavljena su poljoprivredna imanja, meštani su poručili ovo! (VIDEO)

Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gde je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva

Objavljeno: 20:45h

Obilne padavine izazvale su brojne probleme meštanima kod Krupnja, jer se reka toliko izlila iz svog korita da je nemoguće da bezbedno stignu do svojih domova.

Inače zbog velikih padavina raste nivo reka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast. Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gde je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Ekipa Espresa se trenutno nalazi u Krupnju, pogledajte kakve kadrove smo tamo zabeležili:

Naime, meštani su zabrinuti budući da su im poplavljena domaćinstva, poljoprivredna imanja čije je useve voda uništila.

Naša ekipa je razgovarala sa meštanima koji su poručili da ih je ova situacija veoma uplašila pogotovo u Ljuboviji gde je rekla odnela dva mosta.

Sada nisam imao toliko veliku štetu na njivi, kao što je to bilo 2014. godine, ali pošto se voda spustila blizu moje njive, očekujem da će doći i do mog imanja", kazao je meštanin Krupnja.

Podsetimo, zbog rasta vodostaja i poplava vanredno stanje proglašeno je u Ivanjici, a vanredna situacija je na snazi u još 14 opština - Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Vladimircima, Koceljevi i Trsteniku.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, reka Ljuboviđa je srušila tri mosta u Ljuboviji, a saobraćaj je u prekidu na više regionalnih puteva.

Evakuisana je 71 osoba na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani, a ukupno je evakuisano više stotina osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.