DIREKTORKA BATUTA REKLA KAKO MORAMO DA SE PONAŠAMO DA BI ZAUSTAVILI KORONU! Važno je da ovo pročitate DANAS
Verica Jovanović, Foto: Printcsreen

BITNE REČI

DIREKTORKA BATUTA REKLA KAKO MORAMO DA SE PONAŠAMO DA BI ZAUSTAVILI KORONU! Važno je da ovo pročitate DANAS

Ona je za RTS navela da to podrazumeva održavanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, ali i još nekoliko stvari

Objavljeno:

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je da sve preporuke za ponašanje usled opasnosti od korona virusa važe i za predstojeće izbore.

Ona je za RTS navela da to podrazumeva održavanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu ne duže od 15 minuta, kao i korišćenje zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i dezinficijenasa.

Jovanović je rekla da je klinička slika novoobolelih koji su registrovani tokom prethodnih dana, slabija, odnosno da uglavnom imaju blaže simptome, kao i da su za svaki novi ;slučaj, čak i asimptomatske, utvrdili da su ti ljudi bili u kontaktu sa nekim ko je imao simptome."Sve osobe koje imaju hronične bolesti, kao što je dijabetes, trebaju da razmišljaju o posebnim merama zaštite", kazala je Jovanović.

Ona je ocenila da je za veći broj novoregistrovanih slučajeva zaslužan i veliki broj testova koji se sprovode, kojih je juče bilo preko 6.700, kao i da zdravstveni sistem ima dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata koji moraju na bolničko lečenje od kovida-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.