DOKTORKA KISIĆ IZDALA NOVO UPOZORENJE: Virus jeste blaži, ali postoji jedan veliki problem!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/RTS

OBJASNILA

DOKTORKA KISIĆ IZDALA NOVO UPOZORENJE: Virus jeste blaži, ali postoji jedan veliki problem!

Kisić Tepavčević je istakla da kapaciteti infektivnih klinika odgovaraju trenutnim potrebama kao i da sve Ginekološko akušerske klinike imaju izolacione jedinice predvidjene za smeštaj obolelih trudnica

Objavljeno:
  • 210

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se korona virus danas pojavljuje u mnogo blažoj formi nego pre tri meseca, ali da su načini prenošenja isti pa i dalje treba primenjivati sve zaštitne mere.

- Mi stalno ponavljamo da ove mere koje zvuče banalno, a to je distanca, maske i pranje ruku, spašavaju živote, i da treba da se ugledamo na najstarije koji u ukupnoj strukturi gotovo i ne oboljevaju - rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da među studentima ima 20-tak obolelih sa asimptomatskom ili blažom kliničkom slikom, ali da i među njima ima hroniničnih bolesnika pa je oprez neophdan.

Prema njenim rečima bilo kakva manifestacija na kojoj je više ljudi predstavlja rizik, ali je nedavni fudbalski derbi bio na otvorenom gde je mogućnost zaraze manja pa se u odnosu na broj prisutnih i obolelih, ne smatra da je to bio skup velikog rizika.

Kisić Tepavčević je istakla da kapaciteti infektivnih klinika odgovaraju trenutnim potrebama kao i da sve Ginekološko akušerske klinike imaju izolacione jedinice predvidjene za smeštaj obolelih trudnica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media