CENA NIŽA NEGO IKADA! Evo koliko će vas od 1. jula koštati priključak na gas
Bajatović je govorio o priključivanju domaćinstava na gasovod, Foto: Printcsreen

širenje mreže

CENA NIŽA NEGO IKADA! Evo koliko će vas od 1. jula koštati priključak na gas

Dodao je i da će na teritorijama, na kojima je u toku izgradnja gasne distributivne mreže, domaćinstva koja sklope ugovor o priključku, moći da dobiju dodatni popust od 20 odsto.

Objavljeno:

Planirana akcija priključivanja domaćinstava u Srbiji na gasnu mrežu, po jedistvenoj, nižoj ceni od 780 evra po priključku, mogla bi početi 1. jula, najavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i ponovio da gas za domaćinstva neće poskupeti do kraja godine.

Bajatović je na konferenciji za novinare najavio da će priljučivanje domaćinstava na gasovod moći da se plati u 36 rata, bez sredstava obezbedjenja, jer će rizik preuzeti Srbijagas.

On je objasnio da je preduslov za početak akcije jeftinijeg priključivanja na gasovod, koji sada domaćinstvo u proseku košta oko 950 evra, izmena odredbi Pravilnika o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova, kojom bi se lokalne samouprave odrekle taksi za pruključenje gasa, a koje trenutno iznose od 400 do 1.200 evra. ; Domaćinstva zainteresovana za uvodjenje priključka, kako je kazao, sama će rešavati unutrašnje instalacija, a Srbijagas će sklapanjem ugovora sa nekoliko firmi omogućiti da taj posao završe najpovoljnije moguće.

Dodao je i da će na teritorijama, na kojima je u toku izgradnja gasne distributivne mreže, domaćinstva koja sklope ugovor o priključku, moći da dobiju dodatni popust od 20 odsto.

Prema podacima Srbijagasa, u toku 88 projekata gasifikacije u Srbiji, da je ugovorena izgradnja više od 17.000 kilometara distributivne mreže, a da se stvaraju uslovi za priključivanje više od 128.000 domaćinstava, sa mogućnošću daljeg povećanja do 500.000 priključaka.

Na pitanje novinara da li očekuje da će ostati na mestu direktora Srbijagasa i nakon predstojećih izbora, Bajatović je kazao da je to pitanje za Vladu Srbije.

"Razmišljao sam o Ujedinjenim nacijama. Kada je mogao Vuk Jeremić mogu i ja", rekao je Bajatović u šali.

Naveo je da ne zna da li će ostati na mestu direktora Srbijagasa, da je to stvar Vlade Srbije, ističući da je Srbijagas pokazao rezultate i da će se videti kako će se oni oceniti posle izbora.

Istakao je i da u Srbijagasu nijedan član menadžmenta nije u partiji i da u poslu nema mesta za politiku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.