DA LI I VI PLANIRATE DA PUTUJETE U GRČKU? Možda će vas testirati na korona virus, OVO JE PROCEDURA
Putovanje tokom Korona virusa, Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK, Ilustracija

Putovanje tokom korone virusa

DA LI I VI PLANIRATE DA PUTUJETE U GRČKU? Možda će vas testirati na korona virus, OVO JE PROCEDURA

Ukoliko je jedan član porodice pozitivan, a drugi zdravi, ostali moraju da se vrate kući u zemlju iako nemaju pozitivan rezultat i nisu testirani.

Objavljeno:

Grčka je otvorila svoju granicu za ulazak turista iz Srbije. Zvanična odluka još uvek nije objavljena, ali prolazak preko grčko-bugarske granice odvija se neometano. Na grčkoj granici vrši se nasumično testiranje na korona virus.

Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku nakon odluke Atine da dozvoli ulazak naših turista u tu zemlju preko Bugarske. Iako grčki graničari još nisu dobili zvaničnu odluku, prolazak turista iz Srbije teče neometano.

Međutim, na grčko-bugarskoj granici stvorile su se kilometarske kolone a razlog je višesatno čekanje zbog detaljne i spore procedure koja čeka sve turiste.

Prilikom predaje pasoša, graničari u listu ručno upisuju sve podatke putnika – ime i prezime, kontakt telefon, imejl, kao i tačnu adresu boravka u Grčkoj.

Osim popunjavanja upitnika, turiste čeka i testiranje na koronavirus. Ekipe epidemiologa ne testiraju svakog, već se nasumično bira čiji će bris biti uzet.

Onaj kome bude uzet bris, nastavlja planirani put. Ukoliko rezultat bude pozitivan – grčke vlasti na osnovu kontakta ostavljenog na granici, dolaze po zaraženog i odvode ga u karantin u Grčkoj.

Ista je procedura i na ulasku u Bugarsku - putnici popunjavaju upitnik i vrši se nasumično testiranje na kovid-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.