KAD JE BOG DELIO RAZUM, PEŠIĆKA JE BILA U IZOLACIJI Branka Nevistić tresnula šamarčinu političarki, Novak bio povod
Foto: Damir Dervišagić, Beta, Nemanja Nikolić

SUDAR TITANA

KAD JE BOG DELIO RAZUM, PEŠIĆKA JE BILA U IZOLACIJI Branka Nevistić tresnula šamarčinu političarki, Novak bio povod

Kasno je Vesni za popravak - mišljenja je novinarka

Objavljeno:

Novinarka Branka Grujić Nevistić u svojoj kolumni za nadlanu.com osvrnula se na nedavni istup Vesne Pešić na društvenim mrežama na temu Đokovićevih stavova o vakcinaciji:

"Vesnu Pešić treba smesta vakcinisati. Protiv besnila. Vesna je besna. Jer je u Srbiji. Jer je Srpkinja a ne oseća se tako. Jer je intelektualka a zna da nije. Jer je "građanka" a zna da nije. Jer sve što misli da joj pripada - nema. Čak ni vlast. Jer voli da laje. Jer leti ko muva bez glave.

Kad je Bog delio zdrav razum, Vesna je bila u izolaciji.

Šta Vesna Pešić ima sa Novakom Đokovićem? Ništa. Sve je stvorio sam, ne mora da priča i da piše razne gluposti, ne mora da se dodvorava ovima i onima, ovde ili tamo negde. Svoje račune plaća sam. I ima ogromnu moć. Njegov glas se čuje. Ja mislim da Vesna upravo ovaj momenat ne može da oprosti Novaku. Slobodan je. Uzor mnogima. Ne zloupotrebljava svoju svetski poznatost i priznatost. Zamislite Vesnu koja ima vlast. Hilari bi se pokazala kao mala beba. Ja bih se plašila moćne Vesne.

Šta je to Novak strašno rekao? Da želi da ima izbor da li hoće da se vakciniše ili ne? Pa rekao je ono što mnogi od nas misle.

Prvo je odreagovao dr Kon, epidemiolog, a u međuvremenu stručnjak za štošta. Pomislila sam da ga nervira što mu se Novak meša u posao i hoće dr Kon da slobodno vakciniše po Srbiji... Ali kad ga je oslovio sa majstore i otprilike ga upozorio - pazi sta radiš, bez ikakvog nivoa, džaba gitara, džaba obrazovanje, sve je stalo u "majstore". Dr Kon je sa onom maskom oko vrata poželeo svetsku slavu. I uspeo je. Iskoristio je Novaka da bi o njemu pisali širom sveta. Novak nikada nije izjavio da je protiv vakcinacije, naprotiv, rekao je ono što mislimo svi mi - želimo da imamo mogućnost izbora. Osim ako nije u pitanju globalni koncentracioni logor?!

Ali, nisam znala da je i Vesna doktorka, te šta je i nju pogodilo u vezi vakcine.

Prvo što mi je palo na pamet, a s obzirom na Vesnine veze po svetu, da je sklopila dil sa SZO i da će biti promoter covid-vakcine. Em će je vakcinisati među prvima i obezbediti joj besmrtnost, em će usput Vesna nešto i zaraditi.

Ali njena izjava: "Primitivac. Zna da igra tenis. Ali je neobrazovan!"

Kada sam pročitala tu Vesninu izjavu, pomislila sam da je kao ove starlete iz rijalitija: izjavi nešto pompezno da bi skrenula paznju na sebe, jer malo kome je važno šta Vesna misli i kaže. Ona je više kao maskota nekadašnje opozicije.

Danas kažu: "luda baba, primitivka iz kruga dvojke..." "Ako je ona primer građanske Srbije, jadna ti je ta Srbija, koliko je samo zla ta žena" - sve su ovo komentari okoline.

A ja mislim da je samo ponešto od toga tačno.

Vesna bez maske pokazala je svoje negovano, ali zlobno lice, lice nezadovoljstva sobom. Kasno je Vesni za popravak.

Zapamtila sam reči patrijarha Pavla koji je rekao: "Ako je čovek samo dobar a slabe pameti, iskorišćava ga svako ko budalu. Stoga nam je potreban um i dobrota, da jedno drugom drži ravnotežu, da um ne pređe u zloću, a dobrota ne pređe u glupost!"

Vesna je prešla u zloću. Odavno.

A ako smatra za sebe da je obrazovana, to je samo njena stvar. Jer, pokazala je da mora još mnogo da uči. Pre svega - kako biti bolja osoba.

A za Novaka jedan savet: Ne izvinjavaj se."

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Na dlanu. com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.