OVO JE DIREKTOR ZAVODA KOJI JE MENJAO LEKTIRU: Nismo hteli da izbacimo Desanku, imamo metu na glavi, ja sam Lucifer
Grušanović objašnjava kako teče procedura reforme programa, Foto: twitter printscreen, wikipedia

OBJASNIO O ČEMU JE REČ

OVO JE DIREKTOR ZAVODA KOJI JE MENJAO LEKTIRU: Nismo hteli da izbacimo Desanku, imamo metu na glavi, ja sam Lucifer

Direktor Zavoda ističe da se na društvenim mrežama šire informacije da nečega nema čak i kada ima, kao u slučaju Danila Kiša

Objavljeno:

Poezija Desanke Maksimović ostaje u punom obimu u školskom progamu, kao i do sada, odlučeno je juče na vanrednoj sednici Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije većinom glasova članova. Dr Zlatko Grušanović, direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ističe da Zavod nije bio doneo odluku da se Desanka izbaci iz školskog programa, već da je predložio da se prebaci u prvi razred srednje škole.

Direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja dr Zlatko Grušanović rekao je za RTS da ga je uznemirilo to što akademska zajednica, sa kojom se inače i sastavlja program, nije nijednom ustala i rekla stop govoru mržnje sa kojim se ovih dana u Zavodu suočavaju.

Pojašnjava da Zavod ne donosi odluke, već samo daje predloge, a Nacionalni prosvetni predlog zatim o tome glasa. Grušanović ističe da u zavodu ima 86 zaposlenih, podeljenih po centrima, i 3.000 spoljnih saradnika - među njima je i direktorka Zadužbine "Desanka Maksimović".

Ističe da se koncepcija obrazovanja promenila, i da više nije cilj reprodukovanje znanja, već funkcionalno znanje. Grušanović objašnjava kako teče procedura reforme programa.

- Ministarstvo da nalog da se nešto reformiše, a Zavod na osnovu liste spoljnih saradnika sastavi komisiju po programima. To je bilo u novembru, a u januaru je urađeno - rekao je Grušanović i istakao da je Zavod u ovom slučaju postavljen kao meta, a on Lucifer.

Dodaje da su u Nacionalnom prosvetnom savetu, između ostalih, i predstavnik SANU i Matice srpske, univerziteta. Pitanje je, kaže Grušanović, zašto u januaru ili februaru iz NPS nisu obavestili Akademiju.

- Poenta je da sam ja svoj posao uradio - poručio je Grušanović.

Direktor Zavoda ističe da se na društvenim mrežama šire informacije da nečega nema čak i kada ima, kao u slučaju Danila Kiša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.