UPALILI SU SVEĆE I ZASVIRALI GITARE, A ONDA JE AMBASADOR SAD POČEO DA GOVORI: Dobro poslušajte njegove reči (VIDEO)
Entoni Godfri, Foto: Twitter/Usambserbia

PROTIV RASIZMA

UPALILI SU SVEĆE I ZASVIRALI GITARE, A ONDA JE AMBASADOR SAD POČEO DA GOVORI: Dobro poslušajte njegove reči (VIDEO)

Ovo se desilo u rezidenciji ambasadora SAD Entonija Godfrija na Dedinju

Objavljeno: 06:25h

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri je u nedelju uveče organizovao događaj u svojoj rezidenciji, sa manjom grupom zaposlenih, a povod je bila situacija u Americi.

Sa ovog događaja upućena je jaka poruka protiv rasizma i nasilja, a službenici Ambasade su ga snimali i delove postavili na Tviter:

- Juče sam zajedno sa svojim timom održao okupljanje u svojoj rezidenciji u cilju promocije jedinstva i mira. Naša nacija će biti jača ako svi zajedno stremimo univerzalnim idealima pravde i miroljubivog dijaloga - napisao je Godfri na Tviteru.

Ambasador Godfri je uz zvuke muzike i reči "prevazići ćemo" Pita Sigera, američkog muzičara i političkog aktiviste, rekao i sledeće:

- Želim da parafraziram Martina Lutera Kinga, iz njegovog pisma iz zatvora u Birmingemu. Mi smo večeras ovde, jer je prisutna nepravda. Osuđujemo nasilje, osuđujemo uslove koji su doveli do takvih stvari i patnje. Ne okrećemo naša lica od nepravde.

Usledila je pesma "Amazing Grace" (Prekrasna milost) Džona Njutna, koju su proslavili Mahalija Džekson i Pol Robson, a zapevao je i ambasador Godfri.

U svetlu skorašnjih događaja u Minesoti, Sjedinjene Države su ohrabrile svoje ambasade širom sveta da, ukazujući na problem rasizma, doprinesu iznalaženju mirnog rešenja i utehe za nastradale.

Američka ambasada je podelila na Tviteru i izjavu potpredsenika SAD Majka Pensa, istim povodom:

Pens je učestvovao u razgovoru sa vođama zajednice u Merilendu i tom prilikom je rekao:

- Okupili smo se u vremenima izazova za naše živote i našu naciju. U ovom vremenu, rešeni smo, kao Amerikanci, da krenemo napred.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.