JEDAN SRPSKI POLITIČAR JE BIO MILJENIK MEDLIN OLBRAJT: Pozvala ga je da se ispričaju nasamo a rekla mu je OVO!
Lider radikala ispričao je jednu anegdotu, Foto: YouTube/printscreen/The View

OVO NISMO ZNALI

JEDAN SRPSKI POLITIČAR JE BIO MILJENIK MEDLIN OLBRAJT: Pozvala ga je da se ispričaju nasamo a rekla mu je OVO!

Lider radikala ispričao je jednu anegdotu

Objavljeno:

Nekadašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt poznata je javnosti na Balkanu, u našoj zemlji posebno, još od NATO bombardovanja 1999. godine.

Ona je i nakon pada Slobodana Miloševića sa čela Jugoslavije bila vodeća političarka Amerike, a u večerašnjoj emisiji "Ćirilica" tadašnji ministar u DOS-ovoj vladi Velimir Ilić otkrio je do sada nepoznate detalje o njoj. U tome mu je pomogao i lider radikala Vojislav Šešelj koji je takođe bio gost ove emisije.

Šešelj je pitao Ilića kako je uspeo da "izgubi" od Hašima Tačija naklonost Olbrajtove, a Čačanin je objasnio šta se u to vreme događalo.

- Tadašnji političari u tim godinama nakon bombardovanja u zvaničnim posetama Americi su pričali da je kod nas sve super, da živimo odlično, da je sve dobro. Jednom prilikom i ja sam bio tamo i ona je pitala kako je u Srbiji, a ja sam rekao - Katastrofa. Ništa nemamo. Nemamo gorivo, naftu, putevi su nam razrušeni od tenkova, mostovi srušeni. Nemamo sredstava.

- Ona je bila iznenađena pa me je pitala da ostanem da porazgovaramo nasamo, a posle je organizovala da nam se dostavi novac i gorivo - rekao je Ilić.

Lider radikala ispričao je jednu anegdotu o bivšoj državnoj sekretarki Amerike

- Mi iz Vlade 1999. godine smo sakupljali novac da se Olbrajtovoj kupi neka skupocena ogrlica kako bismo je odobrovoljili da agituje za srpske interese, ali onda smo saznali da je ona u emotivnoj vezi sa Hašimom Tačijem, pa smo tada shvatili da nema smisla da kupujemo bilo šta - u svom stilu ispričao je Šešelj, navodi Informer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.