KORONA U VRANJU I DALJE DIVLJA: Novo žarište, ovog puta u Simpu
Vranje, Foto: Printscreen/streetview

alarmantno

KORONA U VRANJU I DALJE DIVLJA: Novo žarište, ovog puta u Simpu

Kompanija “Simpo” u Vranju ima 1.668 radnika

Objavljeno:

U fabrici "Simpo" u Vranju nekoliko radnika je zaraženo koronavirusom. Time ovaj grad, od žarišta "koje tinja", postaje žarište koje se ponovo rasplamsava.

Kako mediji izveštavaju, koronavirus je ušao i u fabriku u Vranju.

Prema našim informacijama, u Vranju je nekoliko radnika zaraženo koronavirusom. Ovaj grad, inače, i dalje drži poziciju u vrhu liste po broju kovid zaraženih, odmah posle Beograda.

Lokalni mediji navode da je zaraženih još više – oko desetak (Infovranjske).

Kompanija “Simpo” u Vranju, inače, ima 1.668 radnika.

Epidemiolog dr Predrag Kon danas je izjavio da nije isključeno da se drugi talas virusa vrati i to jako intenzivno. On je ukazao na nova žarišta u Srbiji. To su studentski domovi u Beogradu, ali i Novi Pazar i Tutin, gde je registrovano više zaraženih posle Bajrama.

“Pojavljuju se žarišta i mi to sve držimo pod nadzorom, ali sprovoditi taj nadzor nije jednostavno. Mi sad imamo 250 kontakata koji su pod nadzorom. Oni su slobodni ljudi, ali iz dana u dan se čujemo sa njima i pratimo njihovo stanje”, pojasnio je Kon.

Kako je istakao – to što su mere ukinute, ne znači da ne postoji nikakva kontrola.

“Mi se satiremo od posla da nađemo kontakte, a vi imate situaciju da neko uopšte ne korsiti zaštitna sredstva. Ona su za hronične bolesnike i starije obavezujuća. Ako se ovako nastavi može da se desi da na tome institiram”, rekao je Kon gostujući na TV Prva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.