ANĐELKA JE RADILA KAO MEDICINSKA SESTRA, A SAD SPAVA NA ČAMCU: Ovaj apel morate da pročitate, njen život je HOROR
Anđelka, Foto: Krov nad glavom

ZA KROV NAD GLAVOM

ANĐELKA JE RADILA KAO MEDICINSKA SESTRA, A SAD SPAVA NA ČAMCU: Ovaj apel morate da pročitate, njen život je HOROR

Anđelka je otišla na bolovanje i kako nije mogla zbog zdravstvenog stanja da se vrati na posao dobila je otkaz...

Objavljeno:
  • 380

Anđelka je radila u Kliničkom centru kao medicinska sestra na ortopediji. Razbolela se i stanje se pogoršalo naglo - skleroza pa autoimuna bolest.

Tada je počeo njen horor...

Udruženje "Krov nad glavom" objavilo je njenu priču i apel za pomoć ovoj ženi. 

Naime, u apelu na mrežama stoji da je za ženu koja živi u čamcu hitno potreban smeštaj. 

Anđelka je otišla na bolovanje i kako nije mogla zbog zdravstvenog stanja da se vrati na posao dobila je otkaz.

- Penziju je dobila kasnije a u međuvremenu nije više mogla da nosi rate i izvršitelji su joj oduzeli kuću. Neko vreme se snalazila, a onda je nastao još i zdravstveni problem sa očima, trebala je na operaciju ali je odložena zbog vandrednog stanja. Na ulici je 4 godine: - Ja sam par godina radila kod jednog čoveka bez dinara. Živela sam kod njega na stepeništu i u hodniku. On nije imao struju i vodu, isključili su mu. Pomagala sam da čistim dvorište, hodnik, da idem kod lekara i u apoteku. To kad sam videla koliko mi nije plaćano...strašno. I sada u ovako teškom trenutku, kada je krenuo virus, policijski čas, on me izbacio. Da li možete sada da radite nešto? Nešto lakše, ja imam više autoimunih bolesti, i anemiju i bolest kičme. Vid mi je teško oštećen. Trebalo je da idem u bolnicu da legnem ali zbog ovog virusa nisu hteli da me prime. Teška oboljenja imam, i sada ako bih se opet starala o nekom, ako je neko puniji ili nepokretan bilo bi mi teško. Neizvodljivo mi je više da se bavim nečijom negom. Gde sada spavate? Pa u čamcu...sada su mnogo hladne noći. Ja se plašim da ne dobijem upalu pluća, to je sad sa ovim virusom kontraindikativno. Zato sam sada ovde na ćošku (u Nušićevoj)..i šta da radim?'' Da li je neko ko je negovao druge zaslužio da u starosti i bolesti ovako živi?

Mi smatramo da nije i s toga pokrećemo inicijativu da bude zbrinuta - napisali su iz "Krova nad glavom".

Anđelki aplauzi za to što je medicinska radnica ništa ne znače, njoj je od pomoći samo hrana, higijena i topli dom. Da li imate neke prostorije, prazan lokal, uslovnu šupu bez prljavštine i vlage koju možete da ustupite za spavanje? Ako imate i voljni ste da pomognete im u grupi.

Šta vi mislite o ovome? 

Pišite nam u komentarima...

Bonus video: 

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media