GLEDAO SAM SMRTI U OČI, LEKARE IZ KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ NEĆU ZABORAVITI: Ispovest Lajkovčanina koji je imao koronu
ilustracija, Foto: EPA/NEIL HALL / POOL, Ilustracija

JEZIVO

GLEDAO SAM SMRTI U OČI, LEKARE IZ KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ NEĆU ZABORAVITI: Ispovest Lajkovčanina koji je imao koronu

Igor Pakić (41) kaže da su se doktori i medicinsko osoblje lavovski borili za život svakog pacijenta

Objavljeno:

Igor Pakić (41) kaže da su se doktori i medicinsko osoblje lavovski borili za život svakog pacijenta

GLEDAO sam smrti u oči. Jedva sam dolazio do daha, stalno sam imao visoku temperaturu, osećao sam malaksalost, bolove... Da nije bilo požrtvovanih lekara u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, koji su se lavovski borili za život svakog pacijenta obolelog od virusa korona, siguran sam da ne bih preživeo.

Ovako govori Igor Pakić (41), iz Lajkovca, radnik na održavanju signalno-sigurnosnih uređaja "Železnica Srbije", jedan od stanovnika Kolubarskog okruga koji su se oporavili od kovida 19. Kada je, kaže, dobio visoku temperaturu, u Domu zdravlja u Lajkovcu propisali su mu antibiotike i poslali ga kući. I dalje je imao groznicu, pa su lekari promenili antibiotik, ali stanje mu se nije poboljšavalo. U međuvremenu, njegov dvadesetogodišnji sin je dobio temperaturu i izgubio čulo mirisa.

- Prvo smo bili upućeni u Kovid-centar u Pančevu, odakle su me hitno prebacili u KBC "Dragiša Mišović", gde su utvrdili da imam obostranu, jaku upalu pluća, a i svi ostali rezultati bili su vrlo loši - kaže Pakić. - Odmah su mi stavili masku za kiseonik, jer sam jedva disao, i dali mi najbolju moguću terapiju. Lekari su rekli da će učiniti sve što mogu da ne bih bio priključen na respirator. Bio sam na intenzivnoj nezi, okružen pacijentima na respiratorima koji ih održavaju u životu. Molio sam se da terapija bude uspešna, da izbegnem njihovu sudbinu...

Postepeno je stanje bivalo bolje, pa je Igor prebačen na odeljenje, a rezultati su pokazali da je negativan na virus korona. Saznao je i da mu je sin iz Kovid-centra u Pančevu premešten na Beogradski sajam, ali i da je devetogodišnja ćerka pozitivna na koronu, srećom bez simptoma. Supruga nije bila pozitivna.

- Neprekidno sam brinuo za porodicu, mojoj sreći nije bilo kraja kada mi je supruga javila da su ćerka i sin negativni na koronu - kaže Igor. - Posle tri paklene nedelje, najzad sam izašao iz KBC "Dragiša Mišović", čijim lekarima, medicinskim sestrama, velikim herojima na čelu sa direktorom dr Vladimirom Đukićem, svi mi koji smo imali kovid 19 dugujemo ogromnu zahvalnost zato što smo ozdravili. Što smo živi!

DOKTORKI OČI PUNE SUZA - DOK sam sve teže disao, neprekidno sam se molio Bogu da preživim - kaže Pakić. - U mojoj sobi bio je Nenad Andrić, sveštenik iz Valjeva. On mi je ispričao da je doktorka, kada sam je pitao hoću li ostati živ, odgovorila potvrdno, a onda odmah izašla iz sobe, da ne vidim da su joj oči pune suza. Svi su me pitali kako sam se zarazio virusom, ali ja to ne znam. Od prvog dana nosio sam zaštitnu masku i rukavice...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.