NE OTVARATI VRTIĆE PRE 1. JUNA! Kon je ovo rekao, a onda je saopštio još 1 bitnu stvar!
Predrag Kon, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

PROCENIO

NE OTVARATI VRTIĆE PRE 1. JUNA! Kon je ovo rekao, a onda je saopštio još 1 bitnu stvar!

Dr Kon kaže da će vraćanje u život da kontrolišu nadležni inspekcijski organi, misleći na otvaranje radnji, teretana i frizerskih salona, ali i sve privatne preduzetnike koji će vraćati zaposlene na posao....

Objavljeno:

"U Republici Srbiji je do 15 časova 26. aprila 2020. godine registrovano ukupno 8042 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 4365 osoba od kojih je 263 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 3044 pacijenta. Na respiratoru je 85 pacijenata, a 156 osoba je preminulo", rekao je doktor Kon.

Dodaje da je do sada izlečeno 1182 osobe, kao i da je ukupan procenat smrtnosti 1,94 odsto.

Epidemiolog dr Predrag Kon je rekao da će se još razgovarati što se tiče otvaranja vrtića i škola, ali ne misli da će se to desiti pre prvog juna.

- Što se vrtića i škola tiče, ne mislim da to treba pre prvog juna. To će morati da se otvara ranije, ali to nije mišljenje lekarskog tima – rekao je dr Kon odgovarajući na pitanje o početku rada vrtića.

Što se tiče zatvora, dr Kon kaže da i tamo postoji procedura ponašanja i delovanja.

- Pri zatvorima postoji medicinska sturka i oni su uključeni u ovaj sistem - rekao je.

Dr Kon kaže da će vraćanje u život da kontrolišu nadležni inspekcijski organi, misleći na otvaranje radnji, teretana i frizerskih salona, ali i sve privatne preduzetnike koji će vraćati zaposlene na posao.

- Nakon svega, očekujem da se svi pridržavaju mera. Biće kontrole i to će da čine inspekcijski organi. U početku je jedna osoba mogla da zarazi petoro, sada nije tako. Uprkos tome, preporuke i mere mora da se poštuju – rekao je dr Kon, ističući da je Srbija primenila striktne mere.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.