PANDEMIJA KORONAVIRUSA JE TEK POČELA, KRAJ NIJE NI BLIZU! Kon izneo novo upozorenje!
Predrag Kon, Foto: Printskrin /Pink

opasno

PANDEMIJA KORONAVIRUSA JE TEK POČELA, KRAJ NIJE NI BLIZU! Kon izneo novo upozorenje!

"Sasvim je izvesno da će se virus vratiti na jesen kod nas i mi moramo da budemo oprezni", ističe Kon

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je da je pandemija koronavirusa u svetu tek počela!

"Kada govorimo o pandemiji, dakle na svetskom nivou, ona ne samo da nije na kraju, ona tek počinje. Virus se tek sada premešta na južnu hemisferu, a pošto smo videli kako su se snašle daleko razvijenije zemlje, njihovi zdravstveni sistemi će biti u mnogo većem problemu. Očekuje se da će virus tamo napraviti ozbiljne probleme", istakao je Kon.

- Kada izađemo iz ove situacije, moramo da sačuvamo i kapacitete i sposobnost brzog reagovanja i postupno da smanjujemo mere kako bismo zadržali preko potrebnu budnost, navodi epidemiolog i dodaje da nećemo odjednom da uđemo u normalan život.

"Sasvim je izvesno da će se virus vratiti na jesen kod nas i mi moramo da budemo oprezni", ističe Kon.

SZO: Najgore tek dolazi

Podsetimo, SZO je upozorila da je najgore tek pred nama, istakao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus.

"Verujte nam. Najgore je tek pred nama. Hajde da sprečimo ovu tragediju. To je virus koji mnogi još ne razumeju", upozorio je Gebrejesus u vreme kada mnoge zemlje počinju da ublažavaju restriktivne mere uvedene radi suzbijanja korona virusa, prenosi AP.

On nije obrazložio zašto misli da bi pandemija od koje je, prema podacima sajta Worldometers, preminulo više od 170.000 ljudi, dok je više od 2,4 miliona zaraženo, mogla da se pogorša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.