ZORAN GOJKOVIĆ: Novinari od sutra ponovo na konferenciji, ali ne svi odjednom! Moraće da se poštuje ovo pravilo!
Zoran Gojković, Foto: Printscreen

blaže mere

ZORAN GOJKOVIĆ: Novinari od sutra ponovo na konferenciji, ali ne svi odjednom! Moraće da se poštuje ovo pravilo!

Po tom principu će se, kaže, već od sutra smenjivati mediji na pres konferencijama epidemiologa

Objavljeno:

Od sutra svi mediji mogu da prisustvuju događajima na otvorenom prostoru, dok će u zatvorenom prostoru biti ograničen broj medija, tako da jedan dan prisustvuju televizije i novinske agencije, a drugi dan štampani mediji i portali, rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Po tom principu će se, kaže, već od sutra smenjivati mediji na pres konferencijama epidemiologa.

Gojković je ponovo negirao da je novinarima uskraćeno prisustvo na konferencijama za stručnjake zbog pojednih novinarskih pitanja, i ukazao da su stručnjaci u prethodnih sedam dana odgovarali na sva pitanja, iz svih medija, bez izuzetka.

Naveo je da je razlog zabrane dolazaka novinara na konferencije bila briga za zadravlje svih koji prisustvuju pres konferencijama u šestoj nedelji, koja je, kaže, bila najveći problem, jer se u toj nedelji očekivao najveći broj inficiranih pacijenata.

"Isto tako, upoznati smo sa tim da je među zaposlenima u beogradskim redakcijama bilo pozitivnih na virus korona, naveo je Gojković.

Međutim, dodaje Gojković, situacija se sada promenila, zbog pada broja obolelih uopšte, i naveo da je zato doneta odluka da se od sutra omogući prisustvo medijima na otvorenom prostoru, a u zatvorenom prostoru uz ograničen broj medija.

Gojković je naglasio da su svi mediji u obavezi da drže socijalnu distancu i koriste zaštitna sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.