DR ZORAN GOJKOVIĆ JE U KRIZNOM ŠTABU RAME UZ RAME S POZNATIM EPIDEMIOLOZIMA: Vrhunski je stručnjak U OVOJ OBLASTI
Zoran Gojković, Foto: Printscreen

biografija lekara

DR ZORAN GOJKOVIĆ JE U KRIZNOM ŠTABU RAME UZ RAME S POZNATIM EPIDEMIOLOZIMA: Vrhunski je stručnjak U OVOJ OBLASTI

U ortopediji se prvenstveno bavi artroplastičnim procedurama

Objavljeno:

Vlada Srbije formirala je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 kako bi se obezbedilo blagovremeno i usklađeno postupanje nadležnih organa.

Za korukovodioce Kriznog štaba imenovani su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković. Članovi ovog tela su direktori relevantnih instituta i klinika, kao i predstavnici drugih relevantnih tela.

Glavna osoba za Vojvodinu u ovom kriznom štabu je Zoran Gojković.

Njegov lik ste do sada viđali na televiziji, ali ne i na konferencijama za medije na kojima se svakodnevno izveštava o situaciji sa korona virusom u Srbiji.

Inače, ovaj čovek je pokrajinski sekretar za zdravstvo, a takođe je i načelnik odeljenja Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine i docent na predmetu hirurgija na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Ovo su informacije o njemu koje je objavio Istinomer.

Rođen 1972. godine u Loznici.

Osnovnu školu, srednju medicinsku i medicinski fakultet završio je u Novom Sadu 1996. godine, navodi u zvaničnoj biografiji.

Specijalizaciju iz ortopedske hirurgije i traumatologije započeo je na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine, a specijalistički ispit položio 2003. godine. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu iz oblasti artroplastičnih procedura.

Kao specijalista, načelnik je operativnog odeljenja Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCV.

U ortopediji se prvenstveno bavi artroplastičnim procedurama.

„Tokom karijere usavršavao se u Engleskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj i Turskoj. Učestvovao je u izradi više naučnih radova i projekata kao autor i koautor“, piše u biografiji.

Od 2001. godine zaposlen je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, prvo kao saradnik u nastavi, potom kao asistent, a danas je u zvanju vanrednog profesora na predmetu Hirurgija.

Pokrajinski je sekretar za zdravstvo od 2016. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.