KORONA JE ODNELA PRVU ŽRTVU I U GORNJEM MILANOVCU: U još jednom mestu RAPIDNO RASTE BROJ OBOLELIH
Koronavirus/ilustracija, Foto: Profimedia

NIMALO NAIVNO

KORONA JE ODNELA PRVU ŽRTVU I U GORNJEM MILANOVCU: U još jednom mestu RAPIDNO RASTE BROJ OBOLELIH

Od početka epidemije, korona virus je u Rudničko-takovskom kraju sinoć odneo prvu smrtnu žrtvu, muškarca starog 62 godine

Objavljeno: 11:49h

U Srbji je, prema zvaničnim podacima, ukupno 4.054 osoba inficirano novim korona virusom, a preminulo je njih 85. U poslednja 24 časa bilo je čak 424 novoobolelih, što je rekord od početka epidemije.

Prva žrtva korone i u Gornjem Milanovcu

Od početka epidemije, korona virus je u Rudničko-takovskom kraju sinoć odneo prvu smrtnu žrtvu, muškarca starog 62 godine – potvrdio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

- Budući da je cela njegova porodica u izolaciji, opština će organizaciju i troškove sahrane preuzeti na sebe – najavljuje jutros Kovačević. – Inače, stigli su nam rezultati svih testova koje smo radili u minulom periodu, kod još šest naših sugrađana potvrđen je korona virus. Ukupno je, od početka epidemije, na teritoriji naše opštine obolelo 15 lica, među njima je nažalost taj čovek sa smrtnim ishodom a jednoj osobi među njima je potvrđeno izlečenje. Šest novoobolelih spadaju u lica, koja su bila u kontaktu sa prethodno zaraženima, i svi ti kontakti su u međuvremenu izolovani – kaže Kovačević.

On, po podacima lekarskih timova i Štaba, smatra da, nažalost, pomenuti broj zaraženih u ovom kraju neće biti konačan...

- Od ljudi sa listi kontakata zaraženih, juče su uzeti brisevi za njih još 12, rezultate očekujemo danas ili sutra. Neki od njih već imaju simptome, koji liče na kovid-19. Stalno smo apelovali, da je ovo najozbiljnija, najopasnija situacija u kojoj se svi nalazimo, ali nismo uspeli da dopremo do svesti svih sugrađana, zbog njihovog velikog kretanja dolazimo do ovog velikog epidemiološkog skoka – nastavlja Kovačević.

Sada, na teritoriji ove opštine mera samoizolacije važi za 180 osoba. Zasad su, po oceni Štaba, svi disciplinovani, ali ih lekarske službe i Policijska uprava stalno prate.

U ovom kraju je u ponedeljak evidentirano sedam kršenja policijskog časa. Za šestoro njih sudije za prekršaje odmah su izrekli kazne, jedna osoba je zadržana u Policijskoj stanici, zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju.

Peta žrtva u Zlatiborskom okrugu

Korona je uzela i petu žrtvu u Zlatiborskom okrugu. U pitanju je muškarac iz Prijepolja starosti 65 godina koji je kao i prethodno četvoro preminulih imao pridružena hronična oboljenja.

Od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 12 osoba iz ovog dela Srbije od kojih je jedna pozitivna na novi korona virus (COVID-19), a radi se osobi sa prebivalištem u Požegi. Kako je saopštio Zavod za javno zdravnje Užice, od početka epidemije do danas testirano je 440 osoba a ukupno je potvrđeno 54 slučaja infekcije i to: Užice – 14, Prijepolje – 9, Bajina Bašta – 9, Nova Varoš – 6, Priboj – 5, Požega – 4, Sjenica – 3, Čajetina – 2 i Arilje - 2. Kosjerić je jedini grad u okrugu u kome nema zaraženih.

Još jedan pacijent je oporavljen i otpušten kući, što je ukupno treći izlečeni u Zlatiborskom okrugu. A.R.

Kuršumlija: 10 novozaraženih

Kuršumlija (utorak,14.april)-Od 29 testiranih osoba, deset njih je pozitivno na korona virus, najnoviji su podaci iz kuršumlijskog Doma zdravlja.

Naime,od ovog broja, kako saznajemo, dvoje su medicinski radnici, a ovim najnovijim potvrdama broj obolelih na području kuršumlijske opštine dostigao je 21 obolelu osobu.

Inače, ukupno do sada u Kuršumliji je na kovid 19 testirano 69 osoba. D.Z.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.