EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA USKRS: RHMZ je objavio DETALJNU vremensku prognozu za praznike
Kakvo nas vreme očekuje za Uskrs i praznike, Foto: Beta/Nenad Petrović

Ne planirajte okupljanja

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA USKRS: RHMZ je objavio DETALJNU vremensku prognozu za praznike

Početak nedelje će svakako obeležiti temperatura preko 22 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Pre i za vreme vaskršnjih praznika nas očekuje još jedan vremenski rolerkoster, te smenjivanje toplijih i hladnijih perioda, a biće povremeno i kiše.

- U nedelju i ponedeljak preovlađivaće sunčano i toplo vreme, u većini mesta sa dnevnom temperaturom iznad proseka, od 22 do 25 stepeni - rekli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

U utorak nas očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, osetnim padom temperature i umerenim do jakim severnim vetrom koje će ujutru zahvatiti severne i zapadne, a tokom prepodneva i ostale predele Srbije.

- Od srede suvo sa dužim sunčanim intervalima, u sredu sa temperaturom oko prosečnih vrednosti, a zatim ponovo postepeno toplije - dodaju iz RHMZ.

Početkom nedelje biće lepo vreme
Početkom nedelje biće lepo vremefoto: Marina Lopicic

Kratkotrajno zahlađenje doneće sa sobom i opasnost od prizemnog jutarnjeg mraza jer će minimalne temperature biti oko i ispod nula stepeni.

- Vreme će se stabilizovati u sredu, biće prohladno ali se već od četvrtka očekuje porast temperature te nas očekuje period lepog i toplog vremena za praznik - ističe meteorolog Đorđe Đurić.

Dakle, od narednog četvrtka ponovo nas očekuje pretežno sunčano i suvo prolećno vreme. Tokom noći biće nešto svežije, a maksimalne dnevne temperature kretaće se od 14 do 22 stepena.

Za Uskrs nas očekuje lepo vreme
Za Uskrs nas očekuje lepo vremefoto: Beta / Dragan Gojić

Prema prvim najavama meteorologa za predstojeći praznik očekuje se sunčano i toplo vreme u celoj zemlji. Ipak, nemojte da planirate okupljanje i proslavu Vaskrsa, jer je na snazi i dalje vanredno stanje zbog suzbijanja širenja epidemije koronavirusa.

- Porast temperature će se nastaviti, te nas i za vikend, za vreme praznika očekuje sunčano i toplo vreme sa prolećnim temperaturama od oko 20 stepeni – ističe Đurić.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda i u Beogradu se za Vaskrs očekuju temperature od oko 20 stepeni, s tim što je prema najavama u nedelju, moguća i kratkotrajna kiša praćena grmljavinom. Dok će već u ponedeljak temperatura ponovo preći 20. podeok.

Slične temperature za predstojeći praznik očekuju se kako na jugu tako i na severu naše zemlje. Prema prognozama minimalna temperatura u Nišu biće oko 10 stepeni, dok će maksimalna dnevna iznositi 22 stepena.

U Novom Sadu će prema prognozama minimalna dnevna temperatura za vreme praznika biti oko devet stepeni, dok će živa na termometru u najtoplijem delu dana dostići 20. podeok.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.