DIRLJIV POTEZ SRBA KOJI RADE U RUSIJI: Uradili su nešto sjajno za bolnicu u Valjevu!
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić, Ilustracija

lep gest

DIRLJIV POTEZ SRBA KOJI RADE U RUSIJI: Uradili su nešto sjajno za bolnicu u Valjevu!

Valjevac Andrija Vlajković, sa još trojicom prijatelja iz Valjeva, pokrenuo je u Rusiji akciju prikupljanja novca za pomoć rodnom gradu

Objavljeno:

Više od 30.000 evra skupila je grupa humanih ljudi iz Srbije koji su na privremenom radu u Rusiji, na taj način obezbedivši novac da valjevskim Dom zdravlja nabavi novo sanitetsko vozilo.

Valjevac Andrija Vlajković, sa još trojicom prijatelja iz Valjeva, pokrenuo je u Rusiji akciju prikupljanja novca za pomoć rodnom gradu u borbi protiv koronavirusa, a potom su se u akciju uključili i Srbi iz drugih gradova, kao i nekoliko Hrvata i Rusa.

Svi oni su za kratko vreme prikupili preko 2,8 miliona rubalja, odnosno 34.168 evra, a novac je uplaćen na namenski račun za tu svrhu. Prema rečima Andrije Vlajkovića, odlučili su da, na predlog direktorke Doma zdravlja dr Branke Antić, kupe sanitetsko vozilo Hitnoj službi Doma zdravlja.

Vlajković kaže da je ugovor o donaciji potpisan, a sredstva već uplaćena na račun firme koja će isporučiti vozilo marke "reno".

- Nastavićemo da prikupljamo novac kako bismo pomogli valjevskim zdravstvenim ustanovama, ali i našem gradu. Narednih dana uplatićemo novac za nabavku rukavica, maski i drugog sanitetskog materijala potrebnog u ovoj teškoj situaciji - najavljuje još jednu akciju Andrija Vlajković.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.