MINISTARSTVO OBJAVILO NOVU KARTU: Ovo su žarišta COVID-19 u Srbiji, veći procenat smrtnosti kod muškaraca (MAPA)
U Republici Srbiji je do 15 časova 5. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19, Foto: Printscreen/covid19.rs

DOBRO POGLEDAJTE

MINISTARSTVO OBJAVILO NOVU KARTU: Ovo su žarišta COVID-19 u Srbiji, veći procenat smrtnosti kod muškaraca (MAPA)

U Republici Srbiji je do 15 časova 5. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19

Objavljeno:

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije objavilo je danas u 15 časova nove podatke o zaraženim ali i preminum usled posledica korona virusa.

U Republici Srbiji je do 15 časova 5. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19.

foto: Printscreen/covid19.rs

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 959 osoba od kojih je 284 pozitivno. Hospitalizovano je 1082 pacijenata, a 88 pacijenata se nalazi na Sajmu. Na respiratoru je ukupno 98 pacijenata.

Od prethodnog izveštaja imamo i novih sedam (7) smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 51, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Pored ovih brojki, oni su obajvili i statističke podatke o virusu COVID-19 u Srbiji:

foto: Printscreen/covid19.rs

Najnovije mere Vlade, koje podrazumevaju zabranu kretanja vikendom, od subote u 13 časova do ponedeljka do pet ujutru, po mišljenju stručnjaka, trebalo bi da daju rezultate, odnosno da spreče drastičan broj novozaraženih.

foto: Printscreen/covid19.rs

Međutim, ukoliko i dalje bude masovnog kršenja pravila - nastupiće i 24-časovni policijski čas.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će struka doneti odluku da li će i u kom trenutku bi bio uveden dvadesetčetvoročasovni policijski čas kako bi se suzbilo širenje korona virusa, a da njemu neće biti problem da to podrži.

- Učio sam da donosim teške odluke za našu zemlju. Uvek sam birao one najteže, ne najlakše. Ni časa časiti neću ako stručnjaci kažu da je to jedina moguća mera - naglasio je Vučić, dodajući da ako 14 dana ne bismo prišli nikome, više ne bi bilo zaraze.

Među novim merama, koje su definisali krizni štabovi za borbu protiv kovida 19, jeste i pomeranja termina za odlazak u prodavnicu za starije od 65 - na subotu od četiri do sedam sati ujutru, umesto nedeljom u isto vreme, kao što je bio slučaj do sada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.