DUGOROČNA PROGNOZA ZA APRIL I MAJ OBEĆAVA: Hoće li KORONA VIRUS posustati pod uticajem sunčevih zraka?
Situacija nije jednostavna i postoji veći broj faktora koji utiču na pojavu i razvitak ovog virusa, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

KOMPLIKOVANO

DUGOROČNA PROGNOZA ZA APRIL I MAJ OBEĆAVA: Hoće li KORONA VIRUS posustati pod uticajem sunčevih zraka?

Situacija nije jednostavna i postoji veći broj faktora koji utiču na pojavu i razvitak ovog virusa

Objavljeno:

,,Korona virus postaje nestabilan na +26 stepeni.'' Ovu informaciju ste u proteklih nedelju dana verovatno pročitali ili čuli nebrojeno mnogo puta.

Iako ovo nije dokazano, moguće je povući paralelu sa sličnim virusima čiji je intenzitet slabiji u toku letnjih i prolećnih meseci. U hladnijim mesecima je vazduh suvlji, a naš imuni sistem slabiji.

Mišljenja su podeljena, ali mnogi stručnjaci smatraju da će ultraljubičasto zračenje sunca i lepše vreme stvoriti nepovoljnije uslove za razvoj i širenje virusa.

Kako je u Srbiji trenutno vanredno stanje, ljudima se savetuje da ograniče svoje kretanje. Međutim, ukoliko u narednom periodu vreme bude sunčano i toplo, virus možda posustane.

Iako je nemoguće precizno predvideti predstojeće vremenske (ne)prilike, za sada dugoročna vremenska prognoza za april obećava:

foto: Printscreen/accuweather.com

Ako je verovati prognozi, u aprilu nas očekuje veoma malo kišnih dana. Biće dosta sunčanih dana, ali će temperatura prelaziti 20 stepeni tek u drugoj polovini meseca.

Takvo vreme će se nastaviti i u maju. Dugoročna prognoza pokazuje da se temperatura neće spuštati ispod 20 stepeni i da nas očekuje puno sunčanih dana:

foto: Printscreen/accuweather.com

Ipak, situacija nije jednostavna i postoji veći broj faktora koji utiču na pojavu i razvitak ovog virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.