ČUVENI EPIDEMIOLOG KON OTKRIO KO TREBA DA NOSI MASKE! Zna se u kojim su tačno situacijama OBAVEZNE
Foto: Printscreen

VAŽNO JE

ČUVENI EPIDEMIOLOG KON OTKRIO KO TREBA DA NOSI MASKE! Zna se u kojim su tačno situacijama OBAVEZNE

Stavite masku na lice i odmah pozovite odgovornu medicinsku ustanovu.

Objavljeno:

U apotekama u Srbiji gotovo da nema maski. I kad stignu, kažu apotekari, razgrabe se za tili čas. Kome su maske u ovom trenutku zaista potrebne i da li treba da ih koristi baš svako, pitali smo dr Predraga Kona, epidemiologa i člana ekspertskog tima za borbu protiv korona virusa.

- Maske treba da nose svi oni koji imaju bilo kakve respiratorne probleme bez obzira da li su oni vezani za korona virus ili neko drugo oboljenje. Zdrave osobe, bez simptoma infekcije, ne treba da ih nose na otvorenom tek tako. Preporučuju se samo kada ulazite u zatvorene prostore, poput prevoza i zdravstvenih ustanova – kaže doktor Kon za portal „Žena.rs“.

I Svetska zdravstvena organizacija savetuje upotrebu maski samo u specijalnim slučajevima - ako kašljete, imate problema sa disanjem, groznicu ili kijate. Tada, kažu, stavite masku na lice i odmah pozovite odgovornu medicinsku ustanovu.

- Ukoliko ove simptome nemate, nemojte nositi masku panično jer je tako uskraćujete nekome kome je ona zaista potrebna - poručuju stručnjaci SZO.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.