SLAVKO GAK SAOPŠTIO: U vrtićima za sada STANJE REDOVNO
Slavko Gak, Foto: Printscreen

u vrtićima redovno

SLAVKO GAK SAOPŠTIO: U vrtićima za sada STANJE REDOVNO

Sad je najvažnija poruka da je vreme za oprez, ali nikako za paniku

Objavljeno:

Stanje u beogradskim vrtićima je redovno, deca dolaze u neznatno manjem broju nego što je uobičajeno, uglavno iz predostrožnosti, sredstava za dezinfekciju ima dovoljno, a zaposleni imaju instrukcije o tome kako da se ponašaju, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas razgovarao s direktorima predškolskih ustanova u Beogradu o sprovođenju mera u vrtićima i načinima sprečavanja širenja zaraze virusom korona.

Kako je rekao, sad je najvažnija poruka da je vreme za oprez, ali nikako za paniku te da je razumljiva i normalna zabrinutost roditelja.

Gak je rekao da je jedino ispravno slušati savete stručnjaka, voditi se onim što lekari savetuju, te da se i u vrtićima postupa isključivo u skladu sa tim.

"To znači pojačane higijenske mere, kako često pranje ruku dece pod nadzorom vaspitača, tako i objekata, ali i brzo reagovanje u slučaju bilo kakvih primećenih simptoma kod dece ili zaposlenih o čemu je dobio uveravanje direktora da su ustanove za to potpuno spremne", zaključio je gradski sekretar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.