OGLASIO SE DIREKTOR INFEKTIVNE KLINIKE: Jedan od zaraženih ima OZBILJNU KLINIČKU SLIKU!
Koronavirus / Ilustarcija, Foto: EPA/DUMITRU DORU, Ilustracija

teška situacija

OGLASIO SE DIREKTOR INFEKTIVNE KLINIKE: Jedan od zaraženih ima OZBILJNU KLINIČKU SLIKU!

Od poslednjeg izveštaja sinoć u 18.00 do jutros u 8.00 testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus

Objavljeno: 08:33h

U Republici Srbiji je, od poslednjeg izveštaja Minitarstva sinoć u 18 časova, registrovano još sedam slučaja koronavirusa. Ukupno je potvrđeno 12 slučajeva zaraze u Srbiji.

Od poslednjeg izveštaja sinoć u 18.00 do jutros u 8.00 testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" je do 8.00 testirano ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prema rečima direktora Infektivne klinike Gorana Stevanovića, od sedam novozaraženih koronavirusom jedan pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku.

Ostali zaraženi imaju umerenu kliničku sliku, kaže Stevanović za RTS.

Svi inficirani koronavirusom primaju odgovarajuću tepariju.

Stevanović za RTS napominje da svih sedmoro novozaraženih koronavirusom potiče od istog izvora, pošto je jedan zaraženi bio na velikom skupu a nije znao da je inficiran.

Vlada Srbije uvela je juče privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Кine, Južne Кoreje, Irana i delovima Švajcarske.

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od ovih brojeva koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.