CEO BALKAN PLAČE ZBOG JEDNOG TVITA: Ovaj čovek je pogodio SUŠTINU! (VIDEO)
Marko Jovanović, Foto: Printscreen Youtube

HIT NA INTERNETU

CEO BALKAN PLAČE ZBOG JEDNOG TVITA: Ovaj čovek je pogodio SUŠTINU! (VIDEO)

Ideja za obeležavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se prvi put početkom 20. veka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uslova

Objavljeno:

Širom sveta je juče obeležen Međunarodni dan žena, odnosno 8. mart koji je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava tj. za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Inače, ideja za obeležavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se prvi put početkom 20. veka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uslova.

Žene zaposlene u industriji odeće i tekstila su javno demonstrirale 8. marta 1857. godine u Njujorku. Tekstilne radnice su demonstrirale zbog loših radnih uslova i niskih plata. Demonstracije je rasterala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva meseca kasnije

Protesti su se događali i sledećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz Njujork tražeći kraće radno vreme, bolje plate i demokratsko pravo glasa i za žene.

Povodom Međunarodnog dana žena, mnogi muškarci su odlučili da iznenade svoje dame čestitajući im praznik.

Međutim, svima je jedna čestitka privukla pažnju.

Naime, na društvenim mrežama je brzinom svetlosti počeo da se širi snimak u kojem je član Srpske napredne stranke, Marko Jovanović čestitao damama osmi mart u kojem je kazao suštinu.

Današnja poruka je jednostavna. Nije samo danas Dan žena već trideset tj. trista šezdeset dana u godini bi trebalo da poštujemo žene. Ovo je na pijaci pokazatelj da svi moramo da poštujemo žene i ravnopravnost kako žena tako i grada bez obzira da li je u pitanju centar grada ili prigradska naselja. Nama su sve žene važne i bitne i ovaj dan neka proslave kako žele."

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.