MALA MONIKA VIŠE NEĆE ŽIVETI U MRAKU: Zbog njene tragične sudbine SVI SU SE PODIGLI NA NOGE
ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook

otkrivamo

MALA MONIKA VIŠE NEĆE ŽIVETI U MRAKU: Zbog njene tragične sudbine SVI SU SE PODIGLI NA NOGE

Rešenje za priključak tek se traži

Objavljeno:

U domu Dragog i Zorice Sulejmanović iz Suvog Dola kod Niša u četvrtak je ponovo zasvetlela sijalica.

To, međutim, za ovu porodicu koju čine još Aleksandra i Robert K. i njihova maloletna ćerka Monika nije trajno rešenje. A, kuća u kojoj živi maloletna devojčica, koju je decembra prošle godine oteo Ninoslav Jovanović, zvani "malčanski berberin" i koja se oporavlja od posledica tog gnusnog čina ne bi smela da ostane bez električne energije.

Struja im je isključena zbog duga njihovog rođaka sa kojim dele strujomer, a koji nema mogućnosti da plati dugovanje. Situaciju dodatno komplikuje i to što Monikin deda Dragi još nije legalizovao svoj skromni dom tako da ne može da dobije poseban priključak čak i kada bi imao novca da plati novo brojilo. Najveća briga im je činjenica da se Monika boji da bude u mraku, pa je ova tri dana dok im je struja bila isključena, devojčica sa majkom provela kod tetke u Svrljigu.

U skromnoj kući "na lakat", koju dele Dragi i njegov brat Saša Sulejmanović, u četvrtak je pod nesvakidašnjim okolnostima priključena struja iako dug nije plaćen. Vest da je devojčica koja je deset dana u surovim uslovima, po hladnoći, snegu i mraku provela sa otmičarem, ponovo ostala u mraku, dirnula je mnoge. Političari, koji ne žele da koriste ovu situaciju za promociju, pokazali su svoje ljudsko lice i intervenisali da se struja priključi, a da se potom traži rešenje.

- Dete ne sme više ni minut da ispašta, a siguran sam da se može naći rešenje - rekao nam je jedan od onih koji su se mnogo založili da devojčica ne bude u mraku.

Nakon što je struja ponovo priključena u domu Sulejmanovića, Aleksandra K. se sa ćerkom Monikom vratila iz Svrljiga u Suvi Do kod Niša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.