RUSKI TERIJER VANJA PRIČA O SVOM ŽIVOTU: Volim RUSIJU, volim moju ANDREU, a sad planiram U HRVATSKU NA MORE (FOTO)
,,Andrea mi potpuno odgovara po karakteru'', Foto: Emilija Jovanović

ESPRESO LJUBIMAC

RUSKI TERIJER VANJA PRIČA O SVOM ŽIVOTU: Volim RUSIJU, volim moju ANDREU, a sad planiram U HRVATSKU NA MORE (FOTO)

Andrea mi potpuno odgovara po karakteru

Objavljeno: 09:34h
Ana Petrović

,,Kao da sam znao da ćete da dođete, pa sam se malo očešljao'', započinje svoju priču ruski terijer Vanja.

,,U stan porodice Klečak na Vračaru sam došao pre dve godine sa svega 10 kilograma. Sada imam 50, ali šta ću kad volim s vremena na vreme da pojedem malo jagnjećeg pečenja ili roštilja. (Ne mogu da odole mom pogledu...)

Jednom u nedelju dana pojedem i nekih 600-700 grama živog mesa. Inače isključivo jedem granule koje mi donosi čovek iz Pančeva. Uzgajivačica kaže da sam zbog njih ovoliko i porastao.

Njam, njam...
Njam, njam...foto: Privatna arhiva

Iako me smatraju velikim psom, zaista nisam agresivan. Mislim da je za to ,,kriva'' moja vlasnica Andrea, s obzirom na to sam do svog sedmog meseca spavao u njenom krilu... Čak sam veoma poslušan, a i ko bi se usudio da ne sluša Klaru.

Klara je inače kraljica kuće. Mnogo voli da zapoveda, ali šta ću, ipak živi sa njima dve i po godine više nego ja. Iako ima samo pet kila - kako ona kaže, tako će i biti.

I dalje vas zanima ko je Klara? Ona je verovatno razlog zbog koga sam ja nežan i fin prema drugim psima. Često se desi da ljudi sa malim psima histerišu kad me vide, ali ima i onih koji kažu da sam sladak kao panda. Naravno da su u pravu ovi drugi. Kad ja dođem, nema svađanja. Mogu slobodno za sebe da kažem da sam mirotvorac.

A da, Klara... Pa Klara je pudlica, član moje porodice.

Klara i Vanja
Klara i Vanjafoto: Privatna arhiva

Ipak, moram da priznam da je moj omiljeni član porodice Andrea (a i ja sam njen...). Ona ima 27 godina i završava psihologiju, tačnije sistemsku porodičnu terapiju. Inače je slikarka, imala je i svoju prvu izložbu, ali znam da se malo stidi kada priča o tome.

foto: Emilija Jovanović

Andrea mi potpuno odgovara po karakteru. Mislim da je i ona primetila sličnost pa je zbog toga i rešila da me kupi. Čak zna i moje kompletno poreklo. Zna da je moju rasu koristio KGB, a ona zaista obožava Rusiju.

Mnogo volim da uskočim kod nje u krevet, ali je nekad to nemoguće zbog gospođice Klare. Zato ja imam svoju foru. Kad Andrea ustane ujutru, Klara pođe za njom, i tada je ceo krevet samo moj. Kako se slatko izvalim pa dremnem bar na dva sata...

foto: Privatna arhiva

Gde god je ona, tu sam i ja. Idemo zajedno u prodavnicu, šetnje uz Savu i Dunav, samo me još na fakultet nije vodila, ali znam da razmišlja i o tome. Baš sam lak za šetnju, uopšte je ne vučem.

foto: Privatna arhiva

Išao sam i van Beograda, ali ovog leta idem u Hrvatsku na more. I to kod Pere... Baš se radujem tome jer obožavam vodu!

Dobro, u kadi baš i ne volim da se kupam... Šta ću kad mi smeta šampon. Ali za fontanama sam lud. Uskočim ceo pa se brčkam i po sat vremena. Volim da plivam i u Savi... Stvarno mi je pretoplo leti, ipak sam ja zimski pas.

Uživancija
Uživancijafoto: Privatna arhiva

Šetnja kad je prevruće ne dolazi u obzir! Od sedam do devet ujutru je sasvim u redu, eventualno popodne izađem da obavim sve što imam... Uveče je već druga priča, mogu da šetam satima...

Moram da priznam da obožavam i Peru. Kad ga vidim, poletim kao antilopa! Pera je inače Andrein dečko i baš se radujem zajedničkom letovanju. Moraćemo da spakujemo i moju lopticu... Lud sam za lopticom!

Zbog silnog trčanja za njom sam baš fit. Vidite kako ja umem da poziram...

foto: Emilija Jovanović

Sve u svemu, mislim da je jasno da smo Andrea i ja, što se kaže, dok nas smrt ne rastavi. Baš sam ponosan na nju, a znam da je i ona jako ponosna na mene...''

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše nove rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.