STANARIMA U BRAĆE JERKOVIĆ REŠEN OGROMAN PROBLEM: Službe su svoj posao obavile ODMAH!
Kanalizacija u naselju Braće Jerković, Foto: Emilija Jovanović

demanti

STANARIMA U BRAĆE JERKOVIĆ REŠEN OGROMAN PROBLEM: Službe su svoj posao obavile ODMAH!

Stanari muku muče sa ovim problemom

Objavljeno:

Stanari naselja Braće Jerković, već duže od dve godine muku muče sa izlivanjem kanalizacije.

Poslednji u nizu izliva dogododio se nedavno. Kao i svaki put kada do ovakve situacije dođe, podrumi zgrada od broja 167 do 177 napune se otpadnim fekalijama koje stanari saniraju. Ekipe Gradskog Stambenog, po pozivu izađu na teren, zavrnu dotok vode i na taj način privremeno reše situaciju.

Povodom našeg teksta, oglasilo se JP Gradsko stambeno koji su nam poslali demanti koji objavljujemo u celosti:

- Problem sa izlivanjem kanalizacije na adresi Braće Jerkovič broj 167 uspešno je otklonjen zamenom cevi, 18. febrauara, intervencijom stručne službe JP „Gradsko stambeno“. Stručna služba preduzeća je izvela potrebne radove u skladu sa svim pravilima struke i pritom uspela da sačuva sva sporna stabla. Nadležna ekipa odeljenja za hitne intervencije izašla je na teren iste večeri po dobijanju prijave, u roku od dva sata. Prijava je primljena oko 22 časa uveče u nedelju, drugog februara.

Stanari zgrade su sutradan dobili vodu, koja je bila isključena samo prve večeri dok se nije utvrdio uzrok problema. Dogodilo se izlivanje kanalizacije na predmetnoj adresi. Naša stručna služba završila je posao crpljenja u roku od dva dana (3-5. februar). Konstatovano da je neophodna zamena određenog dela kanalizaconih cevi. Na trasi kopanja nalazilo se više stabala, koja su u nadležnosti JKP "Zelenilo Beograd".

U cilju ubrzavanja procesa, odmah smo kontaktirali nadležni sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP "Zelenilo Beograd". Problem je saniran nakon izlaska na teren ekipe JKP "Zelenilo Beograd".

S obzirom da se radilo o kompleksnom problemu, u narednom periodu biće pojačan nadzor nad ovom mrežom, kako bi se u slučaju potrebe blagovremeno reagovalo, što je uobičajena procedura.

Napominjemo da je kanalizacija između ulaza 167 i 175 duga oko 100 metara. Njen veći deo nalazi se ispod parka, što svakako otežava intervencije. Uprkos tome, za poslednje 2 godine zamenjeno je oko 50 metara sporne kanalizacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.