IVICA DAČIĆ ODLIKOVAN: Sastao se sa predstavnicima manastira Hilandar i dobio veliko priznanje
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ordenJE

IVICA DAČIĆ ODLIKOVAN: Sastao se sa predstavnicima manastira Hilandar i dobio veliko priznanje

Ministar spoljnih poslova Hilandarsku spomenicu dobio je za dobročinstvo i pomoć u vreme obnove manastira

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je Ivica Dačić, tokom boravka u Solunu gde je učestvovao na ministarskom sastanku, posetio Hilandarsku kuću, gde se sastao sa predstavnicima manastira Hilandar.

Ovom prilikom dodeljena mu je Hilandarska spomenica arhimandrita Metohija i bratstva manastira Hilandara za dobročinstvo i pomoć u vreme obnove manastira kao i za zasluge u zaštiti i odbrani državnih i nacionalnih interesa.

Ministar se zahvalio na dodeljenom priznanju i istakao svoju spremnost, kao i Vlade Srbije, da uvek kada je potrebno pruži pomoć Hilandaru za koji je rekao da je jedna od najvećih svetinja i to ne samo za Srbiju, već i za čitav svet.

Nakon toga, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je i Svetogorsku kuću koja predstavlja sedište svih svetogorskih manastira, gde se sastao sa gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom.

Ministar i gradonačelnik su se složili da su Srbija i Grčka bratske i prijateljske države koje imaju odlične odnose koje je samo potrebno dalje negovati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.