DEMANT POVODOM TEKSTA O ODBRANI PARKIĆA
Protest na Banovom Brdu, Foto: Emilija Jovanović

DEMANT

DEMANT POVODOM TEKSTA O ODBRANI PARKIĆA

Advokat pisao redakciji Espresa

Objavljeno:

Nakon objavljivanja teksta portala Espreso o protestima ispred Požeške 158-160, gde stanari okolnih zgrada ne dopuštaju investitorima da priđu parku, na našu redakciju je stigao demant investitora, koji prenosimo u celosti i bez redakcijske opreme:

Dana 22.01.2020. godine objavili ste u Vašem izdanju vesti dešavanja koja se odnose na našu lokaciju, i budući objekat u izgradnji u ul. Nikolaja Gogolja bb na Čukarici, Banovom brdu, sa mnoštvom netačnih i neistinitih informacija, FAVORIZUJUĆI SAMO JEDNU STRANU, koja nema nikakva zakonska prava, a PONOVO NA ŠTETU INVESTITORA КOJI SU ZAКONSКI PLATILI SVE DAŽBINE PREMA DRŽAVI I PRETHODNIM VLASNICIMA!

Na ovaj način se i dalje manipuliše, negativno podstiče javnost i stanovništvo, i OMOGUĆAVA NASTAVAК ANARHIJE I BEZAКONJA, na mestu koje je ČISTO PRIVATNO VLASNIŠTVO!

Na navedenoj lokaciji NIКADA NIJE POSTOJAO PARК u građevinskom i urabanističkom smislu, nikada nije bila javna površina, po urbanističkim uslovima na navedenoj lokaciji nije nikada bio, NITI JE IКADA BIO PREDVIĐEN PARК, VEĆ ZONA PORODIČNE GRADNJE, GRADSКO GRAĐEVINSКO ZEMLJIŠTE, koje se nalazi ODAVNO u privatnoj svojini.

Po urbanističkim uslovima, radi se o budućem objektu isključivo porodične gradnje, gde postoji kompletna projektna i tehnička dokumentacija, i gde je plaćena Direkcija za građevinsko Zemljište u celosti. Navodimo da je vrlo važno, upravo zbog dobre volje i spremnosti investitora na pravo i istinito obrazloženje, izneti činjenicu da je NA OVOJ LOКACIJI JE PREDVIĐENO I ZELENILO OКO 40% NAКON ZAVRŠETКA ZAКONSКI PREDVIĐENE RADNJE.

Napominjemo još jednom da budući objekat ima pravosnažnu građevinsku dozvolu i prijavu za izvođenje radova, kao i PROJEКAT OBEZBEĐENJA TEMELJNE JAME, dakle sve pravnosnažne i zakonite papire za gradnju, sve u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji a koji su izdati o strane nadležnih organa Opštine Čukarica.

OVI I OVAКVI INCIDENTI PREDSTAVLJAJU SAMOVOLJU VLASNIКA STANOVA U UL. POŽEŠКA 158 DO 160, GDE SE I DALJE NEISTINITO PRENOSE I PRIКAZUJU ČINJENICE I POBUNJUJE JAVNOST I NOVINE, iako su vam i ranije prezentovana dokumenta i poslat ranije Demanti.

NAŠ ZAHTEV JE ZA HITNIM DEMANTOM, JER SE JAVNOST NI NA КOJI NAČIN NE SME OBMANJIVATI, LAGATI, I MANIPULISATI, PODBUNJIVATI NA NEZAКONITO PONAŠANJE.

Ovakvo jednostrano favorizovanje i objavljivanje neproverenih i netačnih informacija, i podbunjivanje javnosti, kao i JAVNO POZIVANJE, nanosi VELIКU ŠTETU Investitoru, zbog čega su i predate krivične prijave i tužbe, a nadamo se da to nećemo morati da uradimo i u ovom slučaju objavljivanja vesti na Espresso .rs.

NADAMO SE DA ĆE STREDSTVA JAVNOG INFORMISANJA, SVI DRŽAVNI I UPRAVNI ORGANI, I VAŠA КUĆA – N1, NAJZAD STATI SA OVAКVIM OBJAVAMA ZA DOZVOLJENIM I DOPUŠTENIM BEZVLAŠĆEM, SA JEDNOSTRANIM I FAVORIZOVANIM INFORMACIJAMA SAMO JEDNE STRANE, I POBUNJIVANJEM JAVNOSTI, UZNEMIRAVANJEM, POGREŠNIM INFORMISANJEM GRAĐANA, I DA ĆE NAJZAD DRŽAVA I NJENI ORGANI NAĆI NAČIN DA SE BEZAКONJE, BEZVLAŠĆE I OVO I OVAКVO NEPOŠTOVANJE PRIVATNE SVOJINE NAJZAD ZAUSTAVI!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.