NA BANOVOM BRDU OPET JE BILA DRAMA Građani i investitor RATOVALI ZBOG PARKIĆA, bilo je NAPETO! (VIDEO)
Foto: Emilija Jovanović

ne daju park

NA BANOVOM BRDU OPET JE BILA DRAMA Građani i investitor RATOVALI ZBOG PARKIĆA, bilo je NAPETO! (VIDEO)

Danas se ponovo odigrava drama na Banovom brdu

Objavljeno: 14:07h

Stanari zgrada u Požeškoj 158-160 mesecima unazad prave proteste u vezi sa zeleno površinom ispred njihovih objekata, koja je ograđena, drveće posečeno, a sve kako oni tvrde, da bi investitor na toj lokaciji započeo gradnju.

foto: Emilija Jovanović

Danas se ponovo odigrava drama na Banovom brdu, radnici su počeli da seku drveća, a stanari se skupljaju u cilju sprečvanja "otimanja zelene površine", kako su već navodili.

Sva dešavanja pratite uživo u našem lajv blogu:

Rano, jutros obezbeđenje investitora je upalo u park i počelo da ruši ogradu. Stanari koji su u tom trenutku bili ispred parka, oglasili su uzbunu i svi su se okupili kako bi sprečili investitora u prvobitnoj nameri.

13:50 Iako od parka nije ostalo skoro ništa od prirode koje ga krasi, a na mestima gde je nekada bilo drvece, počivaju ostaci srusene barikade, gradjeni ne odustaju. Vise nije reci samo o ovom parku, vec kako kazu, brane princip.

13:32 Jedna od stanarki, koja je želela da ostane anonimna, a koju smo pitali da li misle da će uspeti da obrane park rekla nam je: Iskreno se nadamo, ali potrebna nam je i podrška drugih ljudi, kako bahati investitori, sa dozvolama sumnjivo pribavljenim, ne bi mogli da odrade svoj posao. Ona dodaje, da nije reč samo o parku već i bezbednosti zgrade koja se nalazi na klizištu i može ugroziti svaka dalja gradnja ispred nje.

Ipak, obezbeđenje pomenutog Investitora, nastavilo je da uklanja zaštitnu ogradu, sve dok nije dšsla policija.

13:15 Učesnici protesta pozivaju građane da im se pridruže i u potpisu peticiju za očuvanje zelenih površina.

foto: Emilija Jovanović

U međuvremenu Milicin komšija je parkirao svoj automobila uz barikadu, kako bi sprečio upad kamiona. Obezbeđenje Investitora je pozvalo pauka Gradskog zelenila, koji su došli i ništa nisu preduzili, jer to nije u njihovom domenu posla.

13:15 Milica Veljović kazala nam je, : Čula sam buku i videla kako 10 ak krupnih muškaraca razbacuju barikade oko zelene površine. Ubrzo su se skupili svi stanari, pozvali miliciju kako bi ih zaštitila. Policija je stigla u roku od 5 minuta.

foto: Emilija Jovanović

13:12 Andreja Nazibegović, koji od rođenja živi u zgradi iznad spornog parka kaže: Ovo je strašno. Krenuli su od Košutnjaka pa su nastavili da uništavaju ceo kraj, a prema zvaničnim i informacijama posle našeg parka na meti je Veliki park na Banovom Brdu koji je blago naselja i grada.

13:10 Dragan Ivanović, jedan od učesnika protesta, član Zelene stranke Ekološkog udruženja Samokov, izjavio je - u toku dana očekujemo dalje napade na zelene površine i apelujemo na građane da nam se pridruže. Policija odbija da sačini zapisnik o pretnjama privatnog obezbedjenja i zapretili pojednim braniteljima da ce ih naći van ovog prostora.

13:08 Zaštitnici parkica misle da je investitor došao sa namerom da postavi strujnu tablu.

12:45 Stanovnici naselja Banovo Brdo skpili su se u nameri da sačuvaju park.

foto: Emilija Jovanović

Na uglu Valjevske i Gogoljeve, stanari okolnih zgrade već šest meseci protestvuju protiv gradnje na zelenoj površini.Kada je 11.jula.2019. Godine investitor Niva Building, ušao u parkic, posekao 17 stabala i ogradio parkić.

Građani su preuzeli inicijativu i dežuraju danji i noću kako bi sačuvali ovo mesto.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

Zgrada koja se nalazi između Požeške, Valjevske i Ulice Nikolaja Gogolja, decenijama je bila okružena zelenilom u kojem su uživali njeni stanari, ali i druge komšije sa Banovog brda. Međutim, potpuno neočekivano jednog jutra su se pojavili radnici sa testerama, ogradili su parcelu i postavili natpis: “Zabranjen pristup. Privatna svojina”.

Podsetimo, spor je nastao kada je investitor ogradio zelenu površinu ispred zgrada i krenuo da seče drveće, sa namerom da na ovoj lokaciji započne gradnju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.