ĐILAS JE OVAKO GOVORIO O ČETNICIMA: Oni su GROBARI SRPSKOG NARODA, oni čak NISU NI LJUDI!
Četnici, Foto: Wikipedia

PODSEĆANJE

ĐILAS JE OVAKO GOVORIO O ČETNICIMA: Oni su GROBARI SRPSKOG NARODA, oni čak NISU NI LJUDI!

"Četnici su na mostovima na Drini klali jednog po jednog, po stotine i hiljade žicom povezanih Muslimana – ljudi, žena i djece"

Objavljeno:
  • 120

Revolucionar i komunista, a kasnije prvi disident Jugoslavije, Milovan Đilas, do kraja života je mrzeo četnike i sve što je predstavljao ovaj pokret.

O njegovim osećanjima najbolje govori isečak iz teksta "Plemenita mržnja", objavljenog u Borbi 8. 10. 1942. godine.

"Četnici su na mostovima na Drini klali jednog po jednog, po stotine i hiljade žicom povezanih Muslimana – ljudi, žena i djece. Pod vođstvom londonske izbjegličke vlade i Draže Mihailovića u zemlji, oni su se u zločinima takmičili sa ustašama, a u izdaji su ih prevazišli.

foto: Printscreen Youtube/YU O Laki

Oni su u Srbiji pošli na partizane kao u lov na divljač, oni su klali, ubijali najmilije sinove srpskog naroda i predavali ih u ruke Njemaca. Oni su Bati Jankoviću u Čačku kidali živo meso i trpali mu u usta. Oni su u Crnoj Gori i Hercegovini pobili stotine, hiljade boraca za slobodu.

Oni su prešli na posao da unište čitave mlade borbene generacije srpskog naroda i najbolje narodne borce, srčiku narodne borbe. Djecu boraca za slobodu iz Crne Gore predavali su u ruke italijanskim fašistima da skrnave i unakazuju njihove mlade duše.

Oni po Hercegovini siluju partizanke, lome staračke kosti partizanskih očeva i majki, sravnjuju sa zemljom čitava sela koja su se digla u borbu za slobodu.

Nema izdaje, nema podlosti, nema zločina pred kojim bi prezao četnik, nema izdaje i zločina koje četnička izbjeglička “vlada” ne bi nagradila i okovala u zvijezde. U njoj se probudila velikosrpska zvijer koja nema mjere ni kraja u izdaji i zločinu, koja u moru krvi guši – iz klasnih pobuda – borbu vlastitog naroda ne bi li obezbijedila za budućnost svoju krvavu hegemonističku vladavinu.

Četnik – to je najpodmukliji, najprljaviji izdajnik i zločinac, to je grobar srpskog naroda i svih naroda Jugoslavije. Četnici i ustaše, to nijesu ni Srbi, ni Hrvati, ni ljudi.

Bonus video:

(Espreso/Milovan Đilas i Antun Miletić, Genocid nad muslimanima 1941 – 1945 - Zbornik dokumenata i svjedočenja, Svjetlost, Sarajevo, 1990)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media