SEĆATE SE SNIMKA - MAMA, MOLIM TE? Ovog Božića Slobodan je objavio novi i digao Srbiju na noge! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

smeh do duza

SEĆATE SE SNIMKA - MAMA, MOLIM TE? Ovog Božića Slobodan je objavio novi i digao Srbiju na noge! (VIDEO)

Novogodišnje dane neki praznuju i uz artiljeriju, znatno ozbiljniju od petardi i vatrometa

Objavljeno:

Rafalnom bukom teraju se zli duhovi i demoni, smatra naš narod. Suština je u zvuku koji bi trebalo da otera sve što je negativno, i to što dalje od proslave. Odjek pucnja, navodno, uplaši duhove i tako štiti ljude koji su na okupu i koji se vesele. Stoga ne čudi što bacanje petardi, buka vatrometa, pa čak i pucnji vatrenog oružja često zagluše svečarske dane.

- Šenluk je toliko dugo ukorenjen u našem narodu da je postao tradicija. Međutim, ono što malo ljudi zna jeste da nismo mi izmislili pucanje u vazduh. Taj fenomen se javio kod naroda "eksplozivne" naravi, kao što su Španci, Portugalci, Italijani, Turci, Crnogorci i Grci, dakle to nije nešto što je karateristično samo za Srbe. Mi smo to od njih preuzeli – objasnio je sociolog Slobodan Vuković.

Bilo kako bilo, činjenica je da običaj pucanja često praktikujemo. I, rekli bismo, vrlo rado.

Novogodišnje dane neki praznuju i uz artiljeriju, znatno ozbiljniju od petardi i vatrometa. Tako je mladić iz Žarkova, mehaničar Slobodan Kovanović pre dve godine postao prava senzacija nakon što je objavio na društvenim mrežama božićnu "čestitku": “Mama, molim te...”, kaže Slobodan i usmerava pažnju na majku, koja ispaljuje tri hica iz pištolja.

“Mama, molim te..." u sledećim nedeljama postala je komična fraza koja se često ponavljala u raznim situacijama.

Mnogima je zasmetao ovaj primer šenlučenja, ali Slobodan je kasnije objavio da pištolj nije pravi, već kopija koja ispaljuje ćorke.

- Hteo sam samo da malo nasmejem ljude i uzgred da poželim svima srećan Božić. Mama je, inače, ozbiljan car, i složila se s tim. Najpre je planirano da ovaj snimak vide samo moji prijatelji na Fejsbuku i društvenim mrežama uopšte, ali po svemu sudeći, snimak je obišao svet. Neki ovo gledaju kako treba, kao šalu i pravu čestitku, neki izvrću priče... Bože moj, svako ima pravo na svoje mišljenje. Reakcije su uglavnom pozitivne, a kritika će uvek biti, šta god čovek da uradi - kaže Kovanović.

Snimak je mnoge šokirao jer izgleda kao da mama zaista ispaljuje prave hice u nepoznatom pravcu. Osim što uznemiruje i može kobno da se završi, šenlučenje je i krivično delo, i zbog toga Slobodan apeluje na bezbednost u prazničnim danima.

- Molio bih sve ljude da ovo ne rade s pravim pištoljem. Bezbednost je na prvom mestu: čak i najmanja petarda je opasna i može da povredi. Molim vas vodite računa - kaže autor snimka.

Kako internet ne bi bio internet da ne doda i nešto svoje u aktuelnu pomamu, tako je mehaničar iz Žarkova dobio "naslednike". Njegova parodija je dobila parodiju.

Tako je i Stefan Gajić, našoj javnosti mnogo poznatiji kao Prilepak, fiktivni političar iz svite Belog Preletačevića, odlučio da odgovori Kovanoviću i pokaže da i on majku za čestitku ima.

Oba ova snimka imaju na hiljade pregleda i mnoštvo, uglavnom pozitivnih komentara. Po uzoru na to, nastao je i treći snimak, takođe na Božić, a njegov tvorac je Nebojša Golubović, odnosno njegovi roditelji.

Nebojša i njegovi roditelji zamenili su uloge, pa tako sada sin puca iz pištolja, dok ga roditelji ohrabruju rečima "Pucaj, sine". Snimak je u međuvremenu uklonjen s društvenih mreža.

Zanimljivo je i da je začetnik tog "trenda", Kovanović tada, pre dve godine, u razgovoru za naš list rekao kako može da očekuje poziv u kome će ga se majka odreći budući da nije želela toliku medijsku pažnju.

- Mamina reakcija sada je: "Skidaj kako umeš i znaš!" Ona, inače, radi na javnom mestu i verovatno će vas kontaktirati da me se odrekne preko novina. Inače, plan je da se rade i majice sa maminim likom, pošto svi živi idu ulicom i viču "Mama, molim te..." - pričao je tada Kovanovič.

Ipak, majka ga se nije odrekla, jer su i prošle godine zajedno čestitali Božić, ovaj put samo pozirajući sa pištoljem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.