HEROJ SA KOŠARA NA BOŽIĆ DOBIO NAJLEPŠI POKLON U ŽIVOTU! Reči junaka Zorana od kojih se srce steže! (FOTO)
Zoran Perović ima novu kuću, Foto: RINA

PRAVDA

HEROJ SA KOŠARA NA BOŽIĆ DOBIO NAJLEPŠI POKLON U ŽIVOTU! Reči junaka Zorana od kojih se srce steže! (FOTO)

„Ja sam najsrećniji čovek na svetu danas“, kazao je Zoran primajući ključ novog doma iz ruku Čačanskog gradonačelnika Miluna Todorovića

Objavljeno:

Zoran Perović (1979), siromašni zemljoradnik iz Ostre pod Bukovikom dočekao je danas najsrećniji Božić u svom teškom veku. Dobio je novu kuću, sagrađenu prilozima grada Čačka i privrednika Srbije, proletos je došao i do novog traktora i ne mora više da strahuje hoće li mu se stara brvnara prevrnuti niti da svoje njive obrađuje golim šakama.

„Ja sam najsrećniji čovek na svetu danas“, kazao je Zoran primajući ključ novog doma iz ruku Čačanskog gradonačelnika Miluna Todorovića.

A ovaj mu je poželeo sve najbolje u životu i poručio:

„Danas na najsvetiji pravoslavni praznik u ime grada i privrednika naše otadžbine, predajem ključeve novog doma junaku sa Košara. Ovo je samo malo uzdarje za ono što je on dao Srbiji i želim mu da se što pre, još bolje skući i ubrzo oženi“.

Nova kuća Perovića, inače, sagrađena je uz trošak od četiri miliona dinara i uknjižena po svim pravilima.

Sve do nedavnog priloga u emisiji Gvozdena Nikolića „Nećete Verovati“, skoro da niko nije znao u kakvoj oskudici žive ovi ljudi na planinskoj kosi. Zoran i njegova dva brata i njihovi ostareli roditelji bez dinara prihoda i samo su junak sa Košara i jedan njegov brat bili sposobni da idu u nadnicu da zarade koru hleba.

Zoran je umeo da iz Čačka na leđima donese dva džaka stočne hrane jer nije imao za autobusku kartu. A njegova vojna povest je drama za sebe.

Napad Natoa na našu otadžbinu, zatekao ga je kao vojnika u Prizrenu odakle je otišao na Albansku granicu da brani prvu tačku Srbije. Tu je teško ranjen u bombardovanju i dva dana je proveo u komi i Poljskoj bolnici gde je dočekao kraj agresije i u rodno selo se vratio sa 17 kopči na glavi i nastavio da se bori za opstanak po principu dani komande.

Danas je evo, najsrećniji čovek na svetu. Dočekao je trubače iz Koštunića i trenutak da zaigra kolo i pred njegovim pragom, ispred kuće koju je darivala, pored ostalih i firma „Eko kuća“ iz Mrčajevaca, vlasništvo beograđanina Bogdana Pajića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.