ŽELJKO JE POLICAJAC U PENZIJI, A ŽENA MU IMA KANCER: Žive u podrumu bez ičega, a izvršitelji hoće sutra da ih SELE
Porodica Boroje živi u 30 kvadrata, Foto: Privatna arhiva

TUGA

ŽELJKO JE POLICAJAC U PENZIJI, A ŽENA MU IMA KANCER: Žive u podrumu bez ičega, a izvršitelji hoće sutra da ih SELE

Porodicu Boroje izvršitelji će pokušati da isele sutra u 11h

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Željko i Milena Boroje žive u podrumu zgrade u Ulici Koste Glavinića, u 30 kvadrata. To je ovom policajcu u penziji i njegovoj porodici jedini dom iz koga će izvršitelji i policija sutra u 11h pokušati da ih isele.

Željko je policajac koji je svoj posao pošteno radio preko 40 godina, i živi sa suprugom u nehumanim uslovima. Na svu muku, Milena ima kancer.

foto: Privatna arhiva

Milena za Espreso kaže kako joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo zbog stresa.

Ne spavam noću, i budim se često, stanje mi se pogoršalo. Ja imam benigni kancer, ali on brzo može da postane maligni, uplašena sam za sebe i svoju porodicu, navodi očajna žena.

foto: Privatna arhiva

Kaže kako je život u 30 kvadrata jako težak, kao i da im fale osnovni uslovi.

- Komšija do nas je skinuo przore da izvršitelji i policija sutra mogu lakše da nas isele, i to je posebno mučno suznanje, priča Milena koja napominje da ona i njen suprug mogu samo na ulicu i kišu ukoliko iseljenje sutra bude uspešno.

Zbog stalnih pretnji da će biti izbačene, ćerka i unuka su se privremeno odselile da žive pod kiriju, ali im je to veliko opterećenje sa preniskim primanjima.

foto: Privatna arhiva

Otac je kao policajac dobio prostor na korišćenje i tu boravi 20 godina, a sada je u penziji. Prostor je nekada bio u vlasništvu Savezne vlade koji mu je dodeljen na korišćenje. Po raspadu nekadašnje SCG pravni status postaje neodređen, ali stan prelazi na državu Srbiju, poručuju iz "Krova".

Porodica sumnja da žele da ih izbace kako bi se to koristilo pod zakup i Direkcija za imovinu na tome pravila profit.

Na prethodnom iseljenju u novembru, poverilac se nije pojavio pa je iseljenje odloženo, a ovako je već 13 godina... kada će sporo ubijanje ove porodice prestati?! Kada će početi trajno zbrinjavanje svih stambeno ugroženih ljudi, pitaju se iz Združene akcije, "Krov nad glavom".

Advokat porodice, Biljana Kajganić kaže za Espreso kako je potvrđeno da će iseljenje ove porodice biti pokušano sutra u 11h.

foto: Privatna arhiva

Oni su potvrdili dolazak, pokušaće da ih isele, i to sutra kada čovek slavi Badnje veče jer je katolik, objašnjava Biljana za Espreso.

Ona dodaje kako izvršitelji nisu želeli da odlože iseljenje iako je u pitanju porodica koja nema gde da ide ukoliko ih isele.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.