DA RODIM JOŠ 10 DECE, MOJA TUGA ĆE BITI ISTA: Majka male Nađe koja je umrla greškom lekara će za doček OPET PATITI
Dragana Petrović žali za detetom, Foto: Facebook printscreen

njena bol ne prolazi

DA RODIM JOŠ 10 DECE, MOJA TUGA ĆE BITI ISTA: Majka male Nađe koja je umrla greškom lekara će za doček OPET PATITI

Dragana napominje kako joj njena Nađa fali podjednako, ali da će se potruditi da za doček ne bude tužna zbog njene druge ćerkice, Anastasije, kao i bebe koju nosi u stomaku....

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Mala Nađa Petrović (2) iz Kragujevca, preminula je na Institutu za majku i dete, nakon što se lavovski borila sa mnogim zdravstvenim problemima koje su joj prouzrokovale male boginje.

Njena majka Dragana Petrović podjednako je skrhana bolom kao i aprila 2018. godine, kada je ostala bez svog "anđela", kako je tepala devojčici.

Dragana se dugo nije oglašavala putem društvene mreže Fejsbuk o ovoj bolnoj temi, gde je inače imala običaj da podeli strahotu kroz koju je Nađa prošla nakon što je dobila male boginje.

Jedno od njenih najpotresnijih obraćanja je bilo ovo:

- Sunce moje... Živote moj... Šta da ti mama više napiše? Šta? Nisam ti pisala 2 meseca, rekli su mi "nemoj", rekli su mi "pusti je da počiva u miru", i to sam poslušala, ali mama više ne može... Mama ne može da ne vrišti na sav glas koliko te voli, mama ne može da ti ne napiše koliko joj fališ, mama ne može bez duše svoje - napisala je Dragana ranije.

foto: Facebook

- Svake sekunde ovog prokletog života mama vrišti na sav glas, njena duša krvari... Njeno srce je slomljeno, njen život ne vredi više, njene sudbine bez tebe nema, a prošlost je ispunjena tobom, milo moje. Lepoto moja, živote moj, lepa moja... Tako sam te zvala. Tako te i dalje zovem, jer ti i dalje jesi lepa moja, najlepša moja. Lepša od najlepše noći, najlepše zore, lepša od života i najlepše cvetne livade. Sunce moje, zraku moj najsvetliji, suzo moja - dodala je tada.

Dragana je često molila Nađu da je povede sa sobom.

foto: Privatna arhiva

- Uzmi me, uzmi kad te molim, povedi me, jer tada bi mama bila najsrećnija, samo da te uzmem u naručje, samo miris da ti oseti mama, dodir, poljubac... Ma senku tvoju, bilo šta... kao u snu dok te držim, tugujem za tim osećajem, tugujem za tobom milo moje, lepa moja, najlepša moja, princezo moja, živote moj - napisala je ranije Petrovićeva.

Prošlu godinu, Dragana je provela u suzama, nesrećna što njene najmilije ćerke više nema. Iako tuga ne jenjava, Dragana će 2020. godine ipak imati razloga za sreću. Naime, ona se opet nalazi u drugom stanju.

foto: Privatna arhiva

Ovu Novu godinu, Dragana će provesti nešto drugačije. Jedan detalj uliva nadu da će ova divna porodica uspeti da "stane na noge".

Ovu Novu godinu ću provesti sa porodicom, kao i prošlu, samo što ove godine imamo jelku okićenu, prošle nismo, priča Dragana za Espreso.co.rs.

Ona napominje kako joj njena Nađa fali podjednako, ali da će se potruditi da za doček ne bude tužna zbog njene druge ćerkice, Anastasije.

- Fali mi moja Nađa isto kao i prošle Nove godine, ali ću se potruditi da Anastasija to ne oseti, već da oseti samo sreću, dodaje ova majka.

Kaže da nije mogla da zamisli šta će joj život sve prirediti, kao i da će opet zatrudneti, ali sreću ne želi da krije. Ipak, nema dana, a da ne pomisli na svoju malu Nađu.

foto: Privatna arhiva

- I dalje ne mogu da verujem šta mi se sve desilo, a često razmišljam i šta bi Nađa rekla za bebu, što sam trudna, kako bi se slagale, sve mi to prolazi kroz glavu, dodala je Dragana.

Kaže da će bebi kada poraste stalno pričati o Nađi, kao i da će joj Anastasija, njena druga ćerka pomoći u tome.

Moja tuga nije ništa blaža time što sam trudna, da rodim još desetoro dece, ja ću biti podjednako tužna zbog moje male Nađe koja me je prevremeno napustila, objašnjava ova majka.

Dodaje kako stalno razmišlja koliko bi se Nađa sada radovala jer je ona volela praznike iako je bila mala.

foto: Privatna arhiva

- Iako nije sa nama, Nađa će i ove godine dobiti paketić, priča Dragana za Espreso.co.rs

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

foto: Privatna arhiva

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr.

Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenje intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila.

Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

foto: Privatna arhiva

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.