IZVRŠITELJI SU ZA SADA ODUSTALI OD IZBACIVANJA PORODICE LALOVIĆ: Majka u suzama, otac ima poruku!
Pukovnik Lalović, Foto: Filip Plavčić

drama na bežaniji

IZVRŠITELJI SU ZA SADA ODUSTALI OD IZBACIVANJA PORODICE LALOVIĆ: Majka u suzama, otac ima poruku!

Ova porodica već duži vremenski period živi u strahu

Objavljeno: 10:47h

Agonija kroz koju prolazi porodica penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića ne prestaje. Danas su, po ko zna koji put u poslednjih nekoliko meseci, na njihova vrata zakucali izvršitelji, i to nenajavljeno.

Ova porodica već duži vremenski period živi u strahu, a general Gojko rekao je još prošlog puta kada su pokušavali da ih isele da će iz njega da izađe samo mrtav.

Na Fejsbuk stranici ćerke pukovnika osvanuo je video u kome zadihana devojka moli za pomoć i moli ljude da dođu što pre.

Sva aktuealna dešavanja sa ovog događaja mogli ste da pratite u našem lajv blogu:

1 / 7 Foto: Filip Plavčić

10.00

Ispred doma porodice Lalović nenajavljeno se pojavilo oko tridesetak policajaca. Najvaili su i upotrebu sile, ukoliko mirno ne budu hteli da napuste stan.

10.11

Na lice mesta stiglo je desetak ljudi iz Kancelarije za izvršenja. Tu su i bravari.

10.21

Žena pukovnika Lalovića tvrdi da cela porodica proživljava strahovite stresove.

10.32

Pukovnik Lalović na krilu drži krpu polivenu benzinom i naglašava kako će svaki put da bude tako, jer kako kaže ima pravo na stan i nikada se neće odreći tog prava.

- Osam put me izbacuju, ako neko ne reaguje, neće biti dobro, pripremaju bez najave, ja imam pravo na stan I neću da izađem da bi razgovarali. Dan ljudskih prava je, a ja nemam nijedno pravo. Ja sam pod lekovima, ali sam i dalje pod stresom. Krpa je pod benzinom i biće svaki puta, zapaliću je ako upadnu - rekao je on.

foto: Filip Plavčić

- Ne znam kada će ovo da prestane. Molim nadležne institucije da pomognu porodici Lalović. Nije meni nego zbog mene zbog moje ćerke koja proživljava ovo sa 28 godina. Danas sam izletela sa posla samo sam uzela tašnu i pozvala taksi i hitno došla na stan. Mi nećemo živi izaći iz ovog stana. Da sam u kući bila danas i da su pokušali da nas izbace, onaj štrik bi mi presudio. Molim predsednika da nam pomogne. Naš život je nikakav, on nije ni važan, ali naša ćerke jeste. Živimo na smenu, ja radim, oni ne, ćerka mi je na duši, na duši mi je tuga i jad zbog cerke, molim institucije I predsednika države da nam pomognu - rekla je ona.

foto: Filip Plavčić

Ova žena 25 godina unazad radni na VMA i brine o vojnicima, brine se o zdravlju vojnika.

Dvadesetosmogodišnja ćerka pukovnika Lalovića ukrasila je vrata novogodišnjim ukrasima, ipak tu sreću joj narušava neizvesnost. Ne znaju da li će novogodišnju noć da dočekaju u toplini doma ili na ulici?!

foto: Espreso.co.rs

Sestra pukovnika Lalovića imala je infarkt i nalazi se u bolnici, a on ne može da ode da je poseti "jer mora da dežura 24 časa u stanu". On je, kako kaže, zarobljenik svog stana.

foto: Filip Plavčić

Pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

foto: Espreso.co.rs

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.