AMERIČKI MILIJARDER JE POSTAO SRBIN: Počeo u prodavnici a pogledajte čime se bavi sada!
Ilustracija, Foto: EPA

Ko je on ?

AMERIČKI MILIJARDER JE POSTAO SRBIN: Počeo u prodavnici a pogledajte čime se bavi sada!

Ron Barkl počeo je ni iz čega, a postao je ozbiljan bizmismen ,,težak" jednu i po milijardu dolara

Objavljeno:

Ko je američki milijarder Ronald Vejn Barkl (67), koji je prekjuče dobio srpsko državljanstvo? Da li on gaji neku do sada neispoljenu ljubav prema Srbiji ili je ovaj bogataš iz nekog razloga potreban našoj državi, koja uručivanjem državljanstva pokušava da mu privuče pažnju?

Ron Barkl počeo je ni iz čega - od ređanja robe u rafove u očevoj prodavnici, a postao je ozbiljan biznismen, koji je "težak" jednu i po milijardu dolara, prema procenama iz aprila ove godine.

O tome - poslovnim ulozima - možete naći mnogo: kako se uzdigao i u kojim kompanijama sve ima udela (jedna od njih je modna linija repera Pafa Dedija). Ali o vezama sa Srbijom nema mnogo informacija, barem ne onih zvaničnih.

Zna se da da je Barkl postao počasni konzul Srbije u SAD (jedan je od ukupno šestorice), o čemu svedoči i saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije iz decembra 2018.

U prisustvu državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Nemanje Stevanovića i generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, u Bozmanu, Montana, 20. decembra 2018. godine svečano je otvoren Konzulat Republike Srbije, na čelu sa počasnim konzulom Ronaldom Barklom. Konzulat Republike Srbije u Montani obuhvata konzularno područje teritorije savezne države Montane i savezne države Vašington.

Ali, zašto je baš ovaj čovek izabran da bude konzul?

Kako nezvanično saznajemo, porodica našeg tenisera Novaka Đokovića predložila je ovog biznismena i milijardera za počasnog konuzla, zbog čega mu je bilo potrebno srpsko državljanstvo.

Naime, veza postoji između Barkla i Gorana Đokovića, Novakovog strica, a prema nekim nepotvrđenim informacijama oni su čak i kumovi.

Takođe, kako nezvanično saznajemo, ovaj bogati Amerikanac verovatno nikada nije boravio u Srbiji.

"Jedan od tri milijardera Srbina"

Postoji još jedna zanimljivost vezana ovog "najnovijeg Srbina": Vikipedija ga je eskpresno okarakterisala kao trećeg srpskog milijardera:

"U decembru 2018. Vlada Srbije otvorila je konzulat u Montani, a Barkl je proglašen počasnim konzulom Srbije u SAD-u. Zbog toga je podneo zahtev za srpsko državljanstvo, što je Vlada Srbije prihvatila i on je formalno naturalizovan 25. novembra 2019. godine, čime je postao treći srpski milijarder posle Filipa Ceptera i Miroslava Miškovića, prema Forbsovoj listi", navod je sa Vikipedije.

Barkl se 2014. godine našao u Forbsovih 400 najbogatijih, odakle je ispao godinu dana kasnije, a sada je rangiran kao 1.511.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.