IŠLI SMO U KUMROVEC S TITOVIM UNUKOM I PROBALI OMILJENO JELO MARŠALA! Broz ga je sam KUVAO i simbol je Hrvatske
Josip Broz Tito i Joška Broz, Foto: Filip Plavčić, Profimedia

ESPRESO.CO.RS U HRVATSKOJ!

IŠLI SMO U KUMROVEC S TITOVIM UNUKOM I PROBALI OMILJENO JELO MARŠALA! Broz ga je sam KUVAO i simbol je Hrvatske

Evo šta je voleo da jede maršal...

Objavljeno:
Darko Zlojutro
  • 64

Odavno je poznato da je doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito bio veliki hedonista. Voleo je tompuse i viski, jedini je čovek koji je pušio u Beloj kući, ali za ovu njegovu tajnu niste znali.

Sa unukom Josipa Broza Tita otišli smo u Kumrovec, na mesto gde se maršal rodio kako bi što bolje istražili lik i delo doživotnog predsednika SFRJ.

Josip Joška Broz je za Espreso pored mnogih tajni iz Titovog doba, a koje ćemo objaviti u narednim danima u velikom video intervjuu otkrio nam je i šta je maršal voleo da jede.

- Njegovo najomiljenije jelo bila je Zagorska štrukla. Nju je obožavao. često ju je i sam pravio. Nas dvojica kada se iskrademo obezbeđenju i odemo na planinu ili negde u neki vikendicu on nam je to spremao - kaže nam Joška Broz i dodaje:

- Štrukla je ono što je najviše voleo. Podsećalo ga je valjda to jelo na detinjstvo. Nju nikada nije odbio.

foto: Filip Plavčić

Zagorska Štrukla je tradicionalno hrvatsko jelo i nalazi se na spisku zaštićenih jela iz Hrvatske.

U Srbiji se štrukle ne prave, a najsličnije jelo je gibanica.

Zagorske štrukle sa sirom - recept: Sastojci:

za testo

250 g mekog brašna 1 kašičica soli 1 jaje 100 ml mlake vode 1 kašika ulja

foto: Filip Plavčić

za fil

500 g sitnog sira 1 jaje 100 ml kisele pavlake pola kašičice soli (uskladite sa sirom)

foto: Filip Plavčić

i još

250 ml slatke pavlake, za preliv

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media