STIGLI RUSI IZ VAZDUŠNO-KOSMIČKIH SNAGA! U Srbiji su zbog nečega što se zove BARS 2019!
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

VOJNA VEŽBA

STIGLI RUSI IZ VAZDUŠNO-KOSMIČKIH SNAGA! U Srbiji su zbog nečega što se zove BARS 2019!


BARS 2019 je peta po redu vežba na kojoj ruski i srpski piloti razmenjuju iskustva i znanja u oblasti borbene upotrebe vazduhoplova

Objavljeno:

Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije započeli su zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Ove godine vežba, čiji naziv je skraćenica - bratstvo avijatičara Rusije i Srbije, održava se u Rusiji.

Planirano je da piloti aviona MiG-29 i helikoptera Mi-8 mtv-5, do 2. novembra, u mešovitim posadama sprovedu niz letačkih aktivnosti sa temom „Priprema i realizacija borbenih dejstava u toku izvršenja zadataka sprečavanja eskalacije oružanog sukoba na državnoj granici i sprovođenje akcije traganja i spasavanja".

1 / 3 Foto: Ministarstvo odbrane
1 / 4 Foto: Ministarstvo odbrane

Pre letačkih aktivnosti obavljene su prethodne pripreme sa posadama vazduhoplova, upoznavanje i provere vazduhoplovne tehnike, a razrađene su i taktičke situacije na vežbi. Posadama su predočeni borbeni zadaci i izvršena priprema za njihovu realizaciju. BARS 2019 je peta po redu vežba na kojoj ruski i srpski piloti razmenjuju iskustva i znanja u oblasti borbene upotrebe vazduhoplova koje se nalaze u naoružanju obe vojske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.