HEROJI I DANAS POSTOJE! Novica je radnik Gradske čistoće, a ono što je uradio VRAĆA VERU U LJUDE!
Novica je pronašao novčanih i vratio ga Beograđanki, Foto: Printscreen/TV Prva

svaka čast

HEROJI I DANAS POSTOJE! Novica je radnik Gradske čistoće, a ono što je uradio VRAĆA VERU U LJUDE!

Novica i njegove kolege često nalaze dokumenta, na desetak dana, i uvek ih vraćaju vlasnicima

Objavljeno:

Heroji i dalje postoje, njihova dela vraćaju veru u naše društvo, a Novica Stančić je svakako jedan od njih. On je radnik "Gradske čistoće" koji je pronašao ukradeni novčanik i vratio ga jednoj Beograđanki zbog čega mu se ona javno zahvalila putem medija.

A evo kako se sve desilo.

- Čistio sam teren u Ulici kralja Milana. Ispraznio sam sve korpice i tada sam ugledao novčanik kako pada u veliku kantu - počeo je priču Novica.

Kako je i sam napomenuo, tako nešto se ne dešava retko, pa se nije previše ni iznenadio. Novica i njegove kolege često nalaze dokumenta, na desetak dana, i uvek ih vraćaju vlasnicima.

- Uzeo sam novčanik, obrisao ga i stavio u džep, nameravajući da vlasnika pronađem i vratim mu novčanik - nastavio je on.

U novčaniku je bilo mnogo brojeva telefona, pa je potraga za vlasnikom trajala sat vremena jer je Novica zvao redom brojeve. Najzad je našao broj supruga vlasnice i kroz dvadesetak minuta oni su došli i preuzeli pronađeni novčanik.

- Nisam očekivao toliku zahvalnost. Ja mislim da je tako trebalo da se uradi. Zahvaljivali su se pola sata, najviše zbog dokumenata, koji su im važni. Za novac im nije bilo bitno što je ukraden, nije ga ni bilo mnogo - skroman je bio Novica.

Da se vlasnici nisu javno zahvalili poštenom pronalazaču, Novica bi ostao junak iz senke kao i mnogo puta do sada. Vlasnici su želeli da podele ovaj lep gest sa svima i da na ovaj način iskažu svoju zahvalnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.