DETETU SU PLATILI EKSKURZIJU 8.000 DINARA: Nije mogla da veruje kad je videla šta su DECA DOBILA ZA RUČAK (FOTO)
Ovo je obrok koji je devojčica dobila na ekskurziji, Foto: Printscreen/Twitter

da li je ovo moguće?!

DETETU SU PLATILI EKSKURZIJU 8.000 DINARA: Nije mogla da veruje kad je videla šta su DECA DOBILA ZA RUČAK (FOTO)

Prema navodima majke, sva deca su prenela utiske da je jelo bilo neukusno, a meso kiselo

Objavljeno:

Kada šaljemo osnovce na ekskurzije i rekreativne nastave, razmišljamo o sto stvari. Da li će tamo gde idu biti bezbedni? Hoće li slušati učitelje i nastavnike? Da li će lepo jesti ili "mrljaviti"? Svi koji imaju osnovce osetili su do sada na svojoj koži koliko koštaju razni poludnevni izleti, odlasci u pozorišta, a o ekskurzijama ili rekreativnim za mlađe i da ne pričamo. Tako se jedna mama pozabavila na Tviteru fotografijom ručka koji joj je ćerka poslala sa ekskurzije na Zlatiboru, iz hotela "Zelenkada".

Na slici su pire krompir, grašak i komad mesa. Problem nije, bar prema rečima majke, u samom obroku, mada je i on upitan, već u tome, što su ostali gosti hotela i nastavnici jeli sa švedskog stola na koji deca nisu imala pristup, što su bila diskriminisana i nisu imala izbor u slučaju da im se ne sviđa ručak. Kada je dete pitalo nastavnike zašto mi ne jedemo što i vi, dobilo je odgovor: "Pa vi nećete ribu".

Prema navodima majke, sva deca su prenela utiske da je jelo bilo neukusno, a meso kiselo. Kako je navela, jedna noć i tri obroka plaćeni su 8.000 dinara. Mnogi su u komentarima ispod objave smatrali da je ovo obrok koji bi mogao da se služi u menzi, eventualno bolnici, ali ne i u hotelu.

Na zgražavanje nad hranom, onako "od oka" mnogih, ovako sa slike, isto tako je veliki broj tviteraša odgovorio da se sa svojih ekskurzija uopšte ne seća šta je jeo, već druženja i svega što su proživeli sa drugarima.

Ko se sve "ugradio" u cenu i koliko zapravo košta pun pasion, drugom prilikom. Mi smo kontaktirali hotel da nam razjasne da li su zaista deca bila diskriminisana.

Kako su za Telegraf.rs rekli iz hotela "Zelenkada", školske ekskurzije se u ovom hotelu realizuju preko turističkih agencija, koje dostavljaju zahteve za rezervaciju i realizaciju ekskurzije, sa svim potrebnim informacijama. Ukoliko nije posebno traženo, odnosno naznačeno, obroci za učesnike ekskurzija poslužuju se na bazi set menija i poslužuje ih osoblje restorana.

- Ukoliko postoji poseban zahtev za ishranu (osobe koje poste, alergije na određene namirnice, poseban režim ishrane i slično) agencije nam to dostavljaju pre dolaska grupe. U ovom slučaju jedno dete je bilo alergično na mleko i mlečne proizvode, a drugo nije konzumiralo jaja i mi smo to i ispoštovali - kažu iz hotela. Što se tiče konkretne ekskurzije, realizacija je takođe ostvarena preko turističke agencije i nije naznačeno da se traži švedski sto, kažu nam iz hotela.

Učesnici ekskurzije imali su ugovorenu uslugu punog pansiona. Boravak su započeli 26. oktobra, a početni obrok je bio večera. Potom im je 27. oktobra poslužen doručak i ručak. Sva tri obroka servirana su na bazi set menija i posluživalo ih je osoblje restorana.

Kako navode iz hotela "Zelenkada", za pomenuti ručak, osim obroka sa fotografije, bili su posluženi još i pileća supa, paradajz salata i kolač.

- U hotelu su u istom terminu bili smešteni individualni gosti koji imaju uplaćene obroke na bazi švedskog stola, a koji je bio postavljen u isto vreme kada su obroke koristili učesnici ekskurzije i u okviru iste sale našeg restorana - naveli su iz uprave hotela. - Stolovi za učesnike ekskurzije bili su odvojeni od stolova za ostale goste hotela. Takođe su bili vidno označeni brojevima, odnosno, oznakama školskih odeljenja - navodi menadžment.

Odraslim osobama koje su bile u pratnji učenika, kažu iz hotela, rukovodstvo hotela ponudilo je posluženje sa švedskog stola, ukoliko to oni žele, sa napomenom da su obroci za sve učesnike ekskurzije ugovoreni na bazi set menija, a ne švedskog stola.

Roditeljima preporučujemo da se ubuduće dobro raspitaju šta ulazi u cenu aranžmana za dete i da otvore četvore oči.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.