STIŽE NAM NAGLO ZAHLAĐENJE: Temperatura će preko noći pasti za čak 15 stepeni, BIĆE I PLJUSKOVA
Ilustracija / Kiša, Foto: Marina Lopčić

vremenska prognoza

STIŽE NAM NAGLO ZAHLAĐENJE: Temperatura će preko noći pasti za čak 15 stepeni, BIĆE I PLJUSKOVA

U noći između srede i četvrtka doći će do naglog pada temperature i lokalnih pljuskova, koji će se zadržati do petka širom Srbije

Objavljeno:

Preporuka svim stanovnicima naše zemlje je da uživaju u poslednjim sunčanim i toplim danima, jer vreme koje nam dolazi, neće prijati baš svakom. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati oko 30. podeoka, a već u noći između srede i četvrtka uslediće naglo zahlađenje, sa čak 10 stepeni razlike, propraćenih kišom.

- Uveče i tokom noći u severnim i zapadnim predelima naoblačenje s kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature, koje će se u četvrtak ujutru i pre podne proširiti i na ostale predele Srbije - stoji u saopštenju RHMZ-a.

Poslednji pozdrav letu

Tokom današnjeg dana, i u velikom delu sutrašnjeg, očekuju nas sunčani i topli intervali. Danas će se temperatura kretati od 25 do 29 stepeni širom Srbije, a u Beogradu će dostići 27. podeok.

Već sutra, stiže prvi nalet lošijeg vremena, pa će tako, tokom celog dana biti mestimično oblačno. Ipak, veoma visoke temperature će biti u toku dana, očekuje se da će se one kretati od 26 do 30 stepeni. U prestonici će se kretati oko 29 stepeni.

U noći između srede i četvrtka doći će do naglog pada temperature i lokalnih pljuskova, koji će se zadržati do petka širom Srbije.

Stiže hladnije vreme

Oblačno i osetno hladnije vreme koje nas očekuje u četvrtak, iako većini neće prijati, nije neuobičajeno za ovo doba godine.

- Promena će uslediti sutra naveče, u noći između srede i četvrtka. Temperatura će se kretati od devet do 15 stepeni. A na vrhu Kopaonika će biti moguća i pojava snega - rekao je za "Blic" Marko Čubrilo, profesor geografije, ali i veliki zaljubljenik u meteorologiju.

Ipak, olakšavajuća okolnost je da će nakon sumornog četvrtka, uslediti opet sunčano, ali osetno hladnije vreme. Jutranje temperature biće oko 7 stepeni Celzijusa.

U petak će u većini Srbije biti sunčano i suvo, a temperatura će se kretati stepen do 19 stepeni. U prestonici će se kretati u intervalima od devet do 15 stepeni.

Vikend hladniji

Prethodni vikend s visokim temperaturama i sunčanim vremenom, bio je pravo olakšanje nakon kišovite nedelje.

Ipak, on je bio poslednji vikend sa letnjim temperaturama. U subotu, u većini Srbije postojaće mogućnost za kratkotrajnu kišu, dok će nedelja proći bez padavina.

- Što se tiče "letnjih temperatura" za sada se one više ne mogu očekivati. Da li će biti "miiholjskog leta" ostaje da se vidi, ali ono sigurno neće uslediti pre 10. oktobra. Ovakve temperature, od 15 stepeni jesu prosečne temperature za početak oktobra - rekao je Čubrilo.

U Beogradu će u subotu biti maksimalnih 19 stepeni, dok će u Novom Sadu ona iznositi 18, a u Nišu će biti za tri stepena toplije.

Najtopliji grad biće Negotin sa 23 stepena, dok će najhladnije biti na Kopaoniku, sa svega stepen iznad nule.

Sve do utorka očekuje se ovakvo vreme, kada će uslediti postepeni porast temperature.

Zahlađenje stiže sa Arktika

Kako prenose hrvatski mediji, polarna hladnoća stiže sa Arktika, koja je već krenula prema centralnoj Evropi. Očekuje da će ovo zahlađenje stići krajem nedelje i doneti temperature za oko 10 stepeni niže od proseka za ovo doba godine.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.