MILA JOVANOVIĆ: Ako odluče da doktorat Malog nije plagijat, vraćamo se blokadi
Studentkinja, Foto: Printscreen

jasno definisani uslovi

MILA JOVANOVIĆ: Ako odluče da doktorat Malog nije plagijat, vraćamo se blokadi

Studenti su ispunili sve zbog čega su i blokirali Rektorat

Objavljeno:

"Ne smatramo samo mi da je doktorat Siniše Malog plagijat, to smatraju i profesori, ubeđeni smo da će ispasti kako očekujemo jer profesori kažu da je to plagijat. Ako odbor kaže da nije plagijat, mi smo u blokadi sa profesorima", kaže jedan od studenata koji su učestvovali u blokadi i razgovorima s rektorkom Mila Jovanović.

Kako je rekla, studenti su ispunili sve zbog čega su i blokirali Rektorat - da se istera na čistac plagijat ministra finansija i da pokažu da je Beogradski univerzitet nezavisna institucija.

"Dobili smo datum kada će biti rešeno to pitanje, rektorka je prihvatila odgovornost za nerešavanje problema. Dobili smo i odgovore na niz gorućih pitanja. Uspeli smo da probijemno medijski mrak, RTS je izveštavao o zahtevima studentima".

Mila Jovanović kaže i da su od rektorke dobili kovertirani papir s kojim će, kaže, izaći ako se ne ispuni ono po šta su došli.

"Rektorka je rekla da sa punom odgovornošću garantuje da ovo može da istera do kraja. Ako se to ne ispuni do 4. novembra mi smo opet u Rektoratu, i još mnogo studenata i profesori. Ako se to ne reši i ispadne da nije plagijat, mi se vraćamo".

Dodaje i da sproan doktorat čoveka na funkciji baca senku i da Univerzitet ne sme da dozvoli da se to desi.

"Ne damo rektorku jer su već počeli napadi od strane predsednika i premijeke koji ne treba da se mešaju, oni ne poznaju autonomiju Univerziteta. Nećemo dozvoliti da je smene, čuvaćemo nju i ono što smo dobili blokadom".

Na pitanje o čemu su razgovarali s predstavnicima opozicije koji su ih obilazili, ona je rekla da ne žele da prave razliku između podrške opozicije i bake koja im je donela da jedu.

"To su bile reči podrške koja nam je značila. Nismo se osećali bezbedno, malo smo izlazili, a i kad bismo izašli imali smo otovorene četvoro oči, posle upada SNS i fizičkog napada bili smo svesni da su spremni na sve. Imali smo lažne asistente koji su ulazili", rekla je Mila Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.