REKTORKA I STUDENTI SU POSTIGLI DOGOVOR: Blokada je na snazi DOK IM SE NE ISPUNE USLOVI
Rektorat, Foto: Zorana Jevtić

jasni zahtevi

REKTORKA I STUDENTI SU POSTIGLI DOGOVOR: Blokada je na snazi DOK IM SE NE ISPUNE USLOVI

Blokada će prestati ukoliko rektorka danas ispuni dogovor

Objavljeno:

Studenti „1 od 5 miliona“ danas su ponovo imali sastanak sa rektorkom Beogradskog univerziteta Ivankom Popović, u blokiranoj zgradi Rektorata, gde su, kako saznaje Danas, dogovoreni određeni uslovi, koje rektorka nije želela da iznosi.

Kako su naveli, blokada će prestati ukoliko rektorka danas ispuni dogovor, u protivnom blokada se nastavlja.

Ističe se da, bez obzira na pomak na današnjem sastanku, blokada neće prestati ukoliko rektorka Popović danas ne ispuni dogovorene uslove.

Predstavnica studenata koji već 12 dana blokiraju Rektorat Beogradskog univerziteta Mila Jovanović kazala je, nakon današnjih razgovora sa rektorkom Ivankom Popović, da su oni protekli u "dobrom tonu" i da se nada da će biti "uspešni", a da će o rezultatima govoriti ako do kraja dana rektorka ispuni ono što je dogovoreno na današnjem sastanku.

"O rezultatima ćemo se govoriti kada rektorka ispuni ono što smo se dogovorili. Nadamo se da će to u toku dana biti ispunjeno. Mi od početka od Univerziteta tražimo stav, ušli smo u blokadu da bismo isterali na čistac plagijat Sinise Malog. U julu smo naglasili još da ćemo doći u ovu blokadu. U blokadi smo već 12 dana i obećali smo da ćemo položiti ovaj ispit", kazala je Jovanović.

Ona je naglasila da veruje da će "Beogradski univerzitet odneti pobedu".

"...Jer sve vreme tražimo da se zaštiti ugled i čast Univerziteta. Mi očekujemo pobedu pre svega studenata u blokadi, ali i zajedničku pobedu Univerziteta", izjavila je Mila Jovanović.

Ona je naglasila da očekuje os rektorke da se dogovoreno ispuni u toku dana.

"A javnost će biti blagovremeno obeveštena kada izlazimo iz blokade. Rektorat je i dalje u blokadi, čekamo rezultat današnjih pregovora", naglasila je Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Danas/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.