LITAR MLEKA IZ OVOG SRPSKOG SELA PRODAVAĆE SE OD 40 DO 50 EVRA! Niče nova farma, i SIR ĆE BITI PAPRENO SKUP
Niče nova farma,, Foto: Profimedia

DOBRA VEST!

LITAR MLEKA IZ OVOG SRPSKOG SELA PRODAVAĆE SE OD 40 DO 50 EVRA! Niče nova farma, i SIR ĆE BITI PAPRENO SKUP

Na policama je i kulen, ali od konjskog mesa, i košta 3.000 dinara kilogram

Objavljeno:

Na proleće će se u Bobovu kod Svilajnca otvoriti farma magaraca sa koje bi narednih godina na srpsko, a potom i na evropsko tržište, trebalo da stižu magareće mleko i prerađevine, piše Dnevnik. Magareće mleko trenutno dostiže cenu od 40 do 50 EUR po litru.

Specijalni rezervat prirode "zasavica" već nudi magareće proizvode na tržištu, pa se tako decilitar likera od magarećeg mleka prodaje za 1.150 dinara, dok 50 grama magarećeg sira, jedinstvenog i najskupljeg na svetu, košta čak 7.800 dinara, piše novosadski list. Za istu količinu običnog magarećeg sira potrebno je izdvojiti 6.000 dinara.

U prodavnici gde se mogu naći magareći sir i liker prodaju se i kozmetički proizvodi, pa je tako u pobudi noćna krema za lice od magarećeg mleka po ceni od 3.000 dinara dok sapun od njega košta 600 dinara.

Na policama je i kulen, ali od konjskog mesa, i košta 3.000 dinara kilogram.

Dok za kilogram slanine obične svinje treba platiti oko 800 dinara, slanina mangulice košta čak 1.500 dinara. Slično je i kada je kulen u pitanju – kilogram kulena od mangulice košta 6.000, a šunke 2.400, dok je kilogram masti mangulice 500 dinara iako je cena proizvoda od običnih svinja i do pet puta manja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.